veit > comp.* > comp.hardware

 #1  
21.08.2007, 00:58
Thomas
Hallo,

Ik gebruik sinds jaar en dag een externe HD.
Sinds vandaag kan ik deze HD niet meer zien in Verkenner cq Deze Computer.
Ik heb, zolang ik deze externe HD in gebruik heb, een drive-letter Z
toegekend, en al die tijd werkt dat ook zo.
Normaal als ik 'm aanschakelde, werd hij automatisch in Verkenner cq Deze
Computer zichtbaar.
Nu dus niet meer. Wel zie ik bij de klok dat er een extern apparaat is
aangekoppeld.
Tik ik in Verkenner in de adresbalk Z:\ in, dan verschijnt de HD wel weer in
verkenner, en is deze ook gewoon te gebruiken, maar zodra ik verkenner
afsluit en weer open, is-ie weer onzichtbaar.
Het vreemde is, dat-ie in Windows Commander wel gewoon zichtbaar en ook
toegankelijk is.
Heb in apparaatbeheer de HD al verwijderd, en bij herstart meld de PC gewoon
weer, dat er een nieuwe drive gevonden is, en installeert deze dan ook, maar
blijft dan toch onzichtbaar in Verkenner.
Werk overigens met XP-prof.
Wat zie ik in hemelsnaam over het hoofd?
Alvast bedankt voor de support.

Thomas
 #2  
21.08.2007, 01:22
Jaap Knasterhuis
On Tue, 21 Aug 2007 00:58:58 +0200, "Thomas" <thomasnospam>
wrote:

[..]
>toegankelijk is.
>Heb in apparaatbeheer de HD al verwijderd, en bij herstart meld de PC gewoon
>weer, dat er een nieuwe drive gevonden is, en installeert deze dan ook, maar
>blijft dan toch onzichtbaar in Verkenner.
>Werk overigens met XP-prof.
>Wat zie ik in hemelsnaam over het hoofd?
>Alvast bedankt voor de support.
>Thomas


Ik neem aan dat de externe schijf een USB schijf is.
Mogelijk dat je de schijf eerst op de gebruikelijke wijze met de
"Unplug or Eject Hardware" functie in je SystemTray moet ontkoppelen
(en dan de schijf ook daadwerkelijk ontkoppelen van je USB
aansluiting) en vervolgens deze weer aan te sluiten alvorens deze door
Verkenner "gezien" wordt.

JK
 #3  
21.08.2007, 01:48
Thomas
"Jaap Knasterhuis" <J.Plafond> schreef in bericht
news:632p
> On Tue, 21 Aug 2007 00:58:58 +0200, "Thomas" <thomasnospam>
> wrote:
> Ik neem aan dat de externe schijf een USB schijf is.
> Mogelijk dat je de schijf eerst op de gebruikelijke wijze met de
> "Unplug or Eject Hardware" functie in je SystemTray moet ontkoppelen
> (en dan de schijf ook daadwerkelijk ontkoppelen van je USB
> aansluiting) en vervolgens deze weer aan te sluiten alvorens deze door
> Verkenner "gezien" wordt.
> JK

Als ik de drive-letter verander naar Y, wordt-ie wel gewoon herkend en is-ie
dus wel gewoon toegankelijk via Verkenner, maar met de drive-letter Z wil 't
gewoon niet lukken. Waar zou dat aan kunnen liggen?

Thomas
 #4  
21.08.2007, 08:54
Jaap Knasterhuis
On Tue, 21 Aug 2007 01:48:57 +0200, "Thomas" <thomasnospam>
wrote:

>"Jaap Knasterhuis" <J.Plafond> schreef in bericht
>news:632p
>Als ik de drive-letter verander naar Y, wordt-ie wel gewoon herkend en is-ie
>dus wel gewoon toegankelijk via Verkenner, maar met de drive-letter Z wil 't
>gewoon niet lukken. Waar zou dat aan kunnen liggen?
>Thomas


Open een DOS venster (run CMD) en toets SET in.
Staat daar niet ergens een regel LASTDRIVE=Y

JK
 #5  
21.08.2007, 10:16
John
Dat heb je toch niet meer met Xp of Vista
Zo'n CONFIG.SYS waarin je alles moet aangeven.
Dat was dacht ik speciaal voor DOS en Win98(SE)

gr. John

"Jaap Knasterhuis" <J.Plafond> schreef in bericht
news:hr8q
[..]
 #6  
21.08.2007, 10:20
Jaap Knasterhuis
On Tue, 21 Aug 2007 10:16:05 +0200, "John" <viinkjj> wrote:

>Dat heb je toch niet meer met Xp of Vista
>Zo'n CONFIG.SYS waarin je alles moet aangeven.
>Dat was dacht ik speciaal voor DOS en Win98(SE)
>gr. John


Dat klopt, maar 't geeft wel duidelijkheid over de driveletter
toekenning.

JK
 #7  
21.08.2007, 13:26
John
Er bestaat nog wel een config.sys zie ik, maar die is leeg, misschien kan je
idd LASTDRIVE = Z toevoegen.

gr. John
 #8  
21.08.2007, 14:33
André, PE1PQX
John drukte met precisie uit :
> Er bestaat nog wel een config.sys zie ik, maar die is leeg, misschien kan je
> idd LASTDRIVE = Z toevoegen.
> gr. John


Heeft in XP geen nut, config.sys en autoexec.bat worden niet (meer)
geparsed. Dit is wel ergens in te schakelen, weet alleen even niet
waar.
Je kunt ook in configuratie scherm -> systeembeheer -> computerbeheer
-> schijfhebeer kijken of daar de drive tussen staat.

André
 #9  
21.08.2007, 21:56
Thomas
"André, PE1PQX" <pe1pqx_geenviagra> schreef in bericht
news:8901
> John drukte met precisie uit :
> Heeft in XP geen nut, config.sys en autoexec.bat worden niet (meer)
> geparsed. Dit is wel ergens in te schakelen, weet alleen even niet waar.
> Je kunt ook in configuratie scherm -> systeembeheer -> computerbeheer ->
> schijfhebeer kijken of daar de drive tussen staat.
> André

Inmiddels is 't gevonden.
ik citeer vanuit een andere NG...
Installeer even TweakUI:
[..]
(let op goede versie)
Ga naar TweakUI - My Computer - Drives . Zet daar het vinkje voor de
Z:-drive

Ik had al TweakUI, maar heb daar nooit gekeken, wist IK veel, maar
inderdaad, daar stond de Z=drive dus NIET aangevinkt.
Thanks voor KarelV voor de tip.
Thomas
Soortgelijke onderwerpen