veit > microsoft.public.* > microsoft.public.windowsxp

 #1  
28.02.2007, 19:19
Lampje
Hallo,

Sinds kort moet ik elke keer de drivers voor mijn video kaart installeren.

mn video kaart is een Asus V9570TD 256mb
en mn mouderbord is een Asus A7N8X2.0 (de luxe)
via systeeminfo:
Hier staat dat het adaptertype niet beschikbaar is, iemand enig idee hoe dit
is op te lossen?

Naam NVIDIA GeForce FX 5700
PNP-apparaat-id
PCI\VEN_10DE&DEV_0342&SUBSYS_814F1043&REV_A1\4&102 AC5BC&0&00F0
Adaptertype Niet beschikbaar
Beschrijving NVIDIA
RAM-geheugen Niet beschikbaar
Geïnstalleerde stuurprogramma's Niet beschikbaar
Versie van stuurprogramma vga.sys,framebuf.dll,vga256.dll,vga64k.dll
INF-bestand 6.14.10.9371 (oem41.inf-gedeelte)
Kleurenvlakken nv4_NV3x
Vermeldingen in kleurentabel 1
Resolutie 4294967296 x 1280 x 1024 Hz
Bits/Pixel 1
Geheugenadres 0xD2000000-0xD3FFFFFF
Geheugenadres 0xC0000000-0xCFFFFFFF
IRQ-kanaal IRQ 19
Stuurprogramma c:\windows\system32\drivers\nv4_mini.sys (6.14.10.9371, 3,81
MB (3.994.624 bytes), 12-9-2005 23:08)

Lammert
 #2  
28.02.2007, 23:19
Gandalf Gladstone
"Lampje" <lampje1972nospamm> schreef in bericht
news:rbq1
[..]
> Vermeldingen in kleurentabel 1
> Resolutie 4294967296 x 1280 x 1024 Hz
> Bits/Pixel 1
> Geheugenadres 0xD2000000-0xD3FFFFFF
> Geheugenadres 0xC0000000-0xCFFFFFFF
> IRQ-kanaal IRQ 19
> Stuurprogramma c:\windows\system32\drivers\nv4_mini.sys (6.14.10.9371,
> 3,81 MB (3.994.624 bytes), 12-9-2005 23:08)
> Lammert


Welke videokaart heb je daadwerkelijk? Want je vermeld specificaties van
twee video kaarten!
Een NVIDIA GeForce FX 5700
of een Asus V9570TD 256mb ?
 #3  
01.03.2007, 02:33
morgen
"Gandalf Gladstone" <GandalfG> schreef in bericht
news:1636
> "Lampje" <lampje1972nospamm> schreef in bericht
> news:rbq1
> Welke videokaart heb je daadwerkelijk? Want je vermeld specificaties van
> twee video kaarten!
> Een NVIDIA GeForce FX 5700
> of een Asus V9570TD 256mb ?
>Is zo te zien een en dezelfde kaart. Zie hier: [..]


Groetjes, Morgen.
 #4  
01.03.2007, 07:26
lampje
"morgen" <morgen> schreef in bericht
news:9001
> "Gandalf Gladstone" <GandalfG> schreef in bericht
> news:1636
> Is zo te zien een en dezelfde kaart.
> Zie hier: [..]
> Groetjes, Morgen.

Klopt is hetzelfde, driver is ook hetzelfde, men zegt dat je de driver van
Nvidia moet gebruiken (Asus heeft niet eens een driver op de site staan,
althans niet gevonden)

Moet er nog wel bij vermelden dat ik twee LCD's op de kaart heb aangesloten
en software op de het bureaublad te verdelen. Verder log ik veel in op de pc
met mijn laptop, maar daar kan het volgens mij niet aan liggen mdat dat in
het begin ook altijd goed ging.
Ik doe dit al minimaal 1 jaar, en ik heb problemen sinds de laatste 1 a 2
week.
Lammert
 #5  
01.03.2007, 14:00
morgen
"lampje" <lampje1972nospam> schreef in bericht
news:9pp1
[..]
> Ik doe dit al minimaal 1 jaar, en ik heb problemen sinds de laatste 1 a 2
> week.
> Lammert


Drivers staan uiteraard niet op de website van Asus, maar op de site van
Nvidia.
Probeer hier maar eens: [..]
Sukses en

Groetjes, Morgen.
 #6  
01.03.2007, 18:19
lampje
"morgen" <morgen> schreef in bericht
news:5001
> "lampje" <lampje1972nospam> schreef in bericht
> news:9pp1
> Drivers staan uiteraard niet op de website van Asus, maar op de site van
> Nvidia.
> Probeer hier maar eens: [..]
> Sukses en
> Groetjes, Morgen. De Laatste heb ik reeds gedownload en geinstalleerd echter niets helpt.


Hoop dat iemand een oplossing heeft....
ik heb geen belang om steeds alles opnieuw te installeren
Lammert
 #7  
01.03.2007, 18:29
CounterstrikeFreak®
lampje schreef op 1-3-2007 :

> De Laatste heb ik reeds gedownload en geinstalleerd echter niets helpt.
> Hoop dat iemand een oplossing heeft....
> ik heb geen belang om steeds alles opnieuw te installeren
> Lammert


Misschien eerst de oude *echt* *verwijderen*.
Hier een goede link met goede uitleg

[..]

Misschien is dit ook iets

[..]
en kijk dan eens bij de screenshots.

Cs-Freak
 #8  
01.03.2007, 22:05
Gandalf Gladstone
"lampje" <lampje1972nospam> schreef in bericht
news:e1i1
> "morgen" <morgen> schreef in bericht
> news:5001
> De Laatste heb ik reeds gedownload en geinstalleerd echter niets helpt.
> Hoop dat iemand een oplossing heeft....
> ik heb geen belang om steeds alles opnieuw te installeren
> Lammert


Heb je eerst de oude versie beeldscherm stuurprogramma's verwijderd?
(Bij NVidia wordt dat aanbevolen)

Probeer het volgende:
Onthoud eventjes de versie (93.71)

Ga naar Computerbeheer-> start Apparaatbeheer op ->klik aan de rechterkant
op het kruisje naast "Beeldschermadapters" ->
rechtsmuisklik op de benaming NVIDIA GeForce 5700 en selecteer
"Stuurprogramma bijwerken"-> De wizard start daarna op ->
selecteer: "Nee, nu niet" en klik onderaan op "Volgende"

In het opvolgende scherm selecteer je: "Ik wil zelf kiezen (Geavanceerd)"
en klik op Volgende om door te gaan ->
Selecteer vervolgens "Niet zoeken. Ik bepaal zelf welk stuurprogramma ik
installeren"->klik onderaan op "Volgende"

In het opvolgende scherm zie je één of meerdere stuurprogramma's staan met
een groene vink.
Als het goed is, zie je ook de versie 93.71 staan. Selecteer het door erop
te klikken en druk onderaan op'Volgende''

Het geselecteerde stuurprogramma's wordt vervolgens geinstalleerd, volg
verder de aanwijzingen van de setup.

Na het opnieuw starten van de pc wordt de juiste stuurprogramma versie
gebruikt.
 #9  
02.03.2007, 07:26
lampje
<knip>
[..]
> een groene vink.
> Als het goed is, zie je ook de versie 93.71 staan. Selecteer het door erop
> te klikken en druk onderaan op'Volgende''
> Het geselecteerde stuurprogramma's wordt vervolgens geinstalleerd, volg
> verder de aanwijzingen van de setup.
> Na het opnieuw starten van de pc wordt de juiste stuurprogramma versie
> gebruikt.


Thanks, ik zal dit vanavond eens proberen, zit nu op de laptop.
Hoe kan het dat het soms wel een tijdje goed gaat en dan weer eens niet?
ik blijf het vreemd vinden.

Lammert
 #10  
02.03.2007, 14:48
Jep
lampje wrote:

[video-driver probleem]

> Thanks, ik zal dit vanavond eens proberen, zit nu op de laptop.
> Hoe kan het dat het soms wel een tijdje goed gaat en dan weer eens niet?
> ik blijf het vreemd vinden.


Als ik goed gelezen heb, heb je onboard video en een videokaart.
Misschien maken de drivers voor die twee ruzie; wat je kunt doen is in
het BIOS de ingebouwde video uit zetten als je die toch niet gebruikt.

Als het goed is, verdwijnt die dan ook uit de display adapters (of hoe
ze in Nederlandse windows genoemd worden) in 'apparaatbeheer'.
 #11  
02.03.2007, 20:12
Lampje
"Jep" <need_.invalid> schreef in bericht
news:514c
> lampje wrote:
> [video-driver probleem]
> Misschien maken de drivers voor die twee ruzie; wat je kunt doen is in
> het BIOS de ingebouwde video uit zetten als je die toch niet gebruikt.
> Als het goed is, verdwijnt die dan ook uit de display adapters (of hoe
> ze in Nederlandse windows genoemd worden) in 'apparaatbeheer'.
> --
> groet! Jan.
> Zal iets met geheugenplaatsen zijn (c)hvl


Jan,

deze videokaar heeft 2 uitgangen, mijn Mb heeft geen onboard kaart.

lammert
 #12  
02.03.2007, 21:05
Lampje
<knip>
> Thanks, ik zal dit vanavond eens proberen, zit nu op de laptop.
> Hoe kan het dat het soms wel een tijdje goed gaat en dan weer eens niet?
> ik blijf het vreemd vinden.
> Lammert


Ok, alles verwijderd.
opnieuw geinstalleerd via de originele cd (drivers) foutmelding!!
uiteindelijk is het gelukt met via een gedownloade .exe driver via de NVIDIA
site.

Krijg alleen nu een foutmelding als ik opnieuw opstart. ( iets van asus of
nvidia)

Denk dat ik binnenkort alles maar opnieuw moet gaan installeren (kost me 2
avonden k*t!)

Thanks voor het meedenken.
Lammert
 #13  
03.03.2007, 14:04
Jep
Lampje wrote:

> "Jep" <need_.invalid> schreef in bericht
> news:514c
> Jan,
> deze videokaar heeft 2 uitgangen, mijn Mb heeft geen onboard kaart.


Dan is het mij onduidelijk waar het mis gaat. Het best lijkt me, zoals
iemand anders ook al zei, een complete uninstall van de drivers met het
bijbehorende uninstall prog of het regelpaneel 'Software'. Kijk in
apparaatbeheer na of ze echt weg zijn na herstart. Desnoods handmatig
eraf halen met rechtsklik enzovoorts. Dan opnieuw er op zetten. Het kost
je een aantal herstarts maar wie weet helpt het.

Zo niet, kijk eens op de site van de makers van de kaart. Misschien is
er een forum, FAQ en support mailadres.
Soortgelijke onderwerpen