veit > culinair

 #1  
03.11.2003, 12:50
marc
Hoeveel droge gist is er nodig als er in een deegrecept gesproken
word over verse gist?
Is er een verhouding aan te geven?
Groeten Marc

P.S. is of zijn er ergens bbm site's
 #2  
03.11.2003, 13:05
Tonny
"marc" <marc> wrote in message
news:2jva
> Hoeveel droge gist is er nodig als er in een deegrecept gesproken
> word over verse gist?
> Is er een verhouding aan te geven?
> Groeten Marc
> P.S. is of zijn er ergens bbm site's


30 gram verse gist is gelijk aan 14 gram gedroogde.
[..]
[..]
[..]
Groet,
Tonny.
 #3  
03.11.2003, 14:30
marc
On Mon, 3 Nov 2003 13:05:22 +0100, Tonny wrote:

>>30 gram verse gist is gelijk aan 14 gram gedroogde.

>[..]
>[..]
>[..]
>Groet,
>Tonny.


Nu heb ik voorafgaand aan de vraag echt wel zelf ge-ilsed en gegoogeld
maar daar kwam dit niet uit.
Fijn dat jij zo snel reageerd, even een vraag aan jou ik heb een
recept van jou gekregen over morillenpuree van een pot morillen die ik
uit frankrijk meegenomen had dat is zo goeg bevallen ( lees: twee keer
zoveel pasta gegeten dan normaal) dat ik nu wel zou willen weten hoe
ik dit maak met de gedroogde morillen. De gedroogde zullen wel eerst
geweekt moeten worden maar waarin?

En welke paddo's zijn er nog meer geschikt voor zo'n puree ook bijv.
verse paddo's ?

Marc
 #4  
03.11.2003, 15:26
Tonny
"marc" <marc> wrote in message
news:u16f

> Nu heb ik voorafgaand aan de vraag echt wel zelf ge-ilsed en gegoogeld
> maar daar kwam dit niet uit.


Ik had ze bij de Favorieten staan onder brood, kleine moeite dus.

>even een vraag aan jou ik heb een
> recept van jou gekregen over morillenpuree van een pot morillen die ik
> uit frankrijk meegenomen had dat is zo goeg bevallen ( lees: twee keer
> zoveel pasta gegeten dan normaal) dat ik nu wel zou willen weten hoe
> ik dit maak met de gedroogde morillen. De gedroogde zullen wel eerst
> geweekt moeten worden maar waarin?
> En welke paddo's zijn er nog meer geschikt voor zo'n puree ook bijv.
> verse paddo's ?
> Marc


In principe lenen alle paddestoelen-soorten zich hiervoor maar de
morillepuree is bedoeld als alternatief voor truffelpuree, de uitgesproken
smaak van morilles doet het goed in alle recepten waarin truffel wordt
gebruikt, gebruik zoveel mogelijk de kleine exemplaren en stukjes(steel) de
grote kun je vullen, pocheren en bij pasta of risotto serveren.
Groet,
Tonny.
MORILLEPUREE
100 gram gedroogde morilles, mogen kleintjes en stukjes zijn

1 eetlepel Jane's Krazy Mixed up-salt )
1 eetlepel lemonpepper )of zout, peper, 2
knoflooktenen, theelepel
1 eetlepel persilladekruiden )citroenrasp en 1 eetlepel
gedroogde peterselie
olijfolie

Week de morilles 1 nacht in ruim warm water, haal ze voorzichtig uit het
water zodat er geen zand meekomt, zeef het weekwater door een papieren
koffiefilterzakje.Zet de morilles op met het gezeefde weekwater, Jane's
zout, lemonpepper en persilladekruiden en kook ze op zacht vuur gaar,het
vocht is dan tot de helft ingekookt, pureer alles met de staafmixer en doe
de puree over in een brandschone, met heet water nagespoelde pot, giet er
een laagje olijfolie op, sluit de pot af en bewaar de puree in de koelkast
en vul na gebruik de olijfolie aan zodat de puree steeds onder de olie
staat.
Gebruik de morillepuree i.p.v. truffel en/of truffelpuree, doordat er
uitsluitend met gedroogde producten wordt gewerkt is de puree goed houdbaar.

Dit recept is ook geschikt voor andere gedroogde paddenstoel-soorten, 1 deel
morilles op 1 deel gemengde andere paddestoelen geeft nog een uitgesproken
morillesmaak, 1 deel morilles op 1 deel mousserons is bijzonder lekker,
mousserons geven, in kleine hoeveelheid al, veel smaak aan
paddestoelgerechten en zijn niet zo duur.
 #5  
03.11.2003, 16:21
PM3
"marc" schreef in <ukkcqvknrkq5576dbrs9487ebadu97u16f>
> On Mon, 3 Nov 2003 13:05:22 +0100, Tonny wrote:
>> Nu heb ik voorafgaand aan de vraag echt wel zelf ge-ilsed en gegoogeld

> maar daar kwam dit niet uit.


Als je googelt op - brood recepten BBM - staat onze site op plaats 4...
 #6  
03.11.2003, 18:32
gwendolen
PM3 schreef:
> Als je googelt op - brood recepten BBM - staat onze site op plaats 4...


*kuch* 1e plaats ;-)
 #7  
03.11.2003, 20:00
Queen of cats
in artikel ukkcqvknrkq5576dbrs9487ebadu97u16f schreef marc op
marclid op 03-11-2003 14:30:
> Nu heb ik voorafgaand aan de vraag echt wel zelf ge-ilsed en gegoogeld
> maar daar kwam dit niet uit.


Ik kom uit op ongeveer de helft van de verse gist aan gewicht meestal.

Danuta
 #8  
03.11.2003, 22:47
PM3
"gwendolen" schreef in <3fa6911a>
> *kuch* 1e plaats ;-)


Maar daar is ons gezin te klein voor... ;-))
 #9  
04.11.2003, 21:29
Fran
"marc" <marc> schreef in bericht
news:2jva
> Hoeveel droge gist is er nodig als er in een deegrecept gesproken
> word over verse gist?
> Is er een verhouding aan te geven?
> Groeten Marc
> P.S. is of zijn er ergens bbm site's


Kijk hier eens:

[..]

Met vriendelijke groet, Fran
Soortgelijke onderwerpen