veit > culinair

 #1  
06.01.2004, 17:59
jeanjean
Is het mogelijk zelf kroepoek te maken.
Ik bedoel het deeg zelf, daarna friteren.

je kunt wel de basis kopen en dan friteren, maar ik zou graag alles vanaf
het begin zelf willen maken.
Jean
 #2  
06.01.2004, 19:03
Tuan besar aka Jan
In artikel<btepgm$a42$1>, liet jeanjean ons weten:
|Is het mogelijk zelf kroepoek te maken.
|Ik bedoel het deeg zelf, daarna friteren.
|
|je kunt wel de basis kopen en dan friteren, maar ik zou graag alles vanaf
|het begin zelf willen maken.
|Jean
|
|
|
Alo Jean,
deze vraag werd door Justus twee dagen geleden ook al gesteld.
Nog een reaktie gezien.
Buiten dat het me zeer bewerkelijk lijkt, stinkt het ook behoorlijk.
Dit veroorzaakt door het vismeel (bv bij krupuk udang, garnaal) wat
er als bestanddeel in zit. Dan volgt ook nog het droog proces, wat in
de tropen onder de zon gedaan wordt.
Goede Inodnesische krupuk kopen bij de toko, is ja zo smakelijk en makkelijk.
Probeer ook een Emping (vegetarisch0 of Krupuk Palembang.
Maar hoe het te maken, helaas...........

Jan
 #3  
06.01.2004, 22:29
jeanjean
bedankt voor de verduidelijking.
In dat geval is het inderdaad beter ze of kant en klaar te kopen, of ze
ongefriteerd te kopen en ze zelf te friteren.
PS : as weekend ga ik zelf loempias maken en worden ze door onze kinderen
getest ...
Groeten,
Jean

"Tuan besar aka Jan" <jludekuize[> a écrit dans le message de
news:98d3
> In artikel<btepgm$a42$1>, liet

jeanjean ons weten:
[..]
 #4  
06.01.2004, 23:53
Rutger
"jeanjean" <jeanjean> schreef in bericht
news:a421
> Is het mogelijk zelf kroepoek te maken.
> Ik bedoel het deeg zelf, daarna friteren.
> je kunt wel de basis kopen en dan friteren, maar ik zou graag alles vanaf
> het begin zelf willen maken.


Ik ben ooit in Maleisie wezen fietsen langs de oostkust waar heel veel
kroepoek werd gemaakt, in de buitenlucht. De stank was ongragelijk, een
marktkraam waar grote hoeveelheden doerian werden verkocht was een prettige
afwisseling, zal ik maar zeggen.
Ik weet niet of het ook kan zonder die verschrikkelijke rottende vis-stank,
maar anders zou ik het uit mijn hoofd laten.

Rutger
 #5  
07.01.2004, 00:11
Tuan besar aka Jan
In artikel<btfe88$6l2d7$1>, liet RutgerrGEENSPAM ons weten:
|
|"jeanjean" <jeanjean> schreef in bericht
|news:a421
|> Is het mogelijk zelf kroepoek te maken.
|> Ik bedoel het deeg zelf, daarna friteren.
|>
|> je kunt wel de basis kopen en dan friteren, maar ik zou graag alles vanaf
|> het begin zelf willen maken.
|
|Ik ben ooit in Maleisie wezen fietsen langs de oostkust waar heel veel
|kroepoek werd gemaakt, in de buitenlucht. De stank was ongragelijk, een
|marktkraam waar grote hoeveelheden doerian werden verkocht was een prettige
|afwisseling, zal ik maar zeggen.
|Ik weet niet of het ook kan zonder die verschrikkelijke rottende vis-stank,
|maar anders zou ik het uit mijn hoofd laten.
|
|Rutger
|
|
|
Hoi Rutger en Jean,

Vwb het zelf frituren/bakken Jean, dat hoeft geen probleem te zijn.
Let wel dat wanneer je krupuk udang gebruikt, dat deze droog
moet zijn, anders zet ze niet goed uit in de olie.
Begin niet met de lange repen, maar de als chips uitziende stukjes.
Dit geldt helemaal voor de krupuk palembang, deze is voor een
beginner erg moeilijk te bakken.
Het makkelijkst gaat Emping, welke dus geen vismeel bevat.
Dit is een van mijn favoriete krupuk.

Ja Rutger ik ken die lucht :-(
Wat nog erger is, dat is verse trassi in jutte zakken.
Dat is garnaal in staat van ontbinding :-)))
Ik zat op een schip wat dat een keer als lading meekreeg
van Indonesie naar Singapore. Het hele schip is dan vergeven
van de stank. Tot in je klerenkast aan toe.
Als de aan de wal kwam, liep men met een grote boog om je heen. :-))

Gegroet beste mensen.
Jan
Soortgelijke onderwerpen