veit > culinair

 #1  
13.01.2004, 11:14
mertensmaria
Ik zou zo graag echt leren wokken.
Ik heb verschillende kookboeken in mijn bezit, het probleem is dat zij
altijd verschillende sausen vermeld om bij te voegen om op smaak te
brengen.
Kan ik bijvoorbeeld als ik als vlees kip gebruik en roerbak gewoon
geen kippenkruiden, en voor de groenten zout, om die gerechten op
smaak te brengen.
En welk vlees kan ik allemaal gebruiken, en welke groenten komen
allemaal in aanmerking. Moet dat dan altijd verschillende soorten
groenten zijn?

Maria
 #2  
14.01.2004, 21:13
Ome Johan
"mertensmaria" <mertensmariaa> schreef in bericht
news:bc51
> Ik zou zo graag echt leren wokken.
> Ik heb verschillende kookboeken in mijn bezit, het probleem is dat zij
> altijd verschillende sausen vermeld om bij te voegen om op smaak te
> brengen.
> Kan ik bijvoorbeeld als ik als vlees kip gebruik en roerbak gewoon
> geen kippenkruiden, en voor de groenten zout, om die gerechten op
> smaak te brengen.
> En welk vlees kan ik allemaal gebruiken, en welke groenten komen
> allemaal in aanmerking. Moet dat dan altijd verschillende soorten
> groenten zijn?
> Maria


Poten wijd geile slet, dan zal ik je even vet bokken !
OJ
 #3  
14.01.2004, 22:57
Willem-Jan Markerink
mertensmariaa (mertensmaria) wrote in
news:9fe48852.0401130114.6e96bc51:

> Ik zou zo graag echt leren wokken.
> Ik heb verschillende kookboeken in mijn bezit, het probleem is dat zij
> altijd verschillende sausen vermeld om bij te voegen om op smaak te
> brengen.
> Kan ik bijvoorbeeld als ik als vlees kip gebruik en roerbak gewoon
> geen kippenkruiden, en voor de groenten zout, om die gerechten op
> smaak te brengen.
> En welk vlees kan ik allemaal gebruiken, en welke groenten komen
> allemaal in aanmerking. Moet dat dan altijd verschillende soorten
> groenten zijn?
> Maria


Je moet zoveel mogelijk ingredienten 'puur' bakken, dus hooguit in een beetje
olie, loeiheet, en allemaal apart; daarna achter elkaar op een groot bord
kieperen, en uiteindelijk vlees of vis in een marinade saus, en dan de rest
van de ingredienten terug in de wok en doorroeren. Voor het gemak kun je er
dan ook nog de gare rijst doorroeren als je wilt.

Hier zo'n puur recept, op basis van kerrie/zeevruchten/asperges:

[..]
Soortgelijke onderwerpen