veit > culinair

 #1  
10.02.2004, 22:17
Rogier
Beste mensen,

Bij de visafslag in ijmuiden zag ik dat ze (niet levende) kleine kreeftjes
verkochten (15 tot 20 cm / 5 euro per kilo). Je zou deze kunnen bakken,
koken en stoven. Weet iemand hoe je deze het beste kan bereiden en wat er
een lekker sausje bij is?

Alvast bedankt voor de moeite.

Rogier
 #2  
10.02.2004, 23:15
2Rowdy
Message i.d.:<news:40293b3e$0$559$e4fe514c>,
by author Rogier aka <ergens> inspired me,
> Beste mensen,
> Bij de visafslag in ijmuiden zag ik dat ze (niet levende) kleine
> kreeftjes verkochten (15 tot 20 cm / 5 euro per kilo). Je zou deze
> kunnen bakken, koken en stoven. Weet iemand hoe je deze het beste
> kan bereiden en wat er een lekker sausje bij is?
> Alvast bedankt voor de moeite.


Vijf minuten in kokend water.
Pellen en opeten.
Alles wat je erbij doet is teveel.
Dus geen zout, geen saus, geen groenten, geen kruiden. Helemaal niets.
Heerlijk
Zo'n kilo is wel heel snel op.
 #3  
10.02.2004, 23:46
Tonny
"Rogier" <ergens> wrote in message
news:514c
> Beste mensen,
> Bij de visafslag in ijmuiden zag ik dat ze (niet levende) kleine kreeftjes
> verkochten (15 tot 20 cm / 5 euro per kilo). Je zou deze kunnen bakken,
> koken en stoven. Weet iemand hoe je deze het beste kan bereiden en wat er
> een lekker sausje bij is?
> Alvast bedankt voor de moeite.
> Rogier


Nooit dode kreeften kopen.
 #4  
11.02.2004, 01:06
Alice
"Tonny" <tonny> schreef in bericht
news:ctj1
> Nooit dode kreeften kopen.


Waarom is dat eigenlijk Tonny?
groetjes
Alice
 #5  
11.02.2004, 01:35
WJ van den Berg
> Nooit dode kreeften kopen.

Als ik het zo lees zijn het rivierkreeftjes, die heb ik nog nooit levend
gezien.

Ik heb trouwens wel eens een (gekookte) diepgevroren kreeft gekocht voor
vrij weinig (eur 3.50 oid) mag dat ook niet?

Wouter
 #6  
11.02.2004, 10:03
Leo Kortland
Ik heb eigenlijk nog nooit niet levende rivierkreeften gezien.

Dode kreeften zijn eigenlijk alleen voor soep te maken.

Je moet deze dingen echt vers kopen!.
of reeds schoongemaakt.
Het verrottings proces begint, als ze dood zijn.
Levend kun je nog ff bewaren.

Als je ze lekker wilt koken,
kook ze dan af in een court bouillon.
Beetje witte wijn, wortel ui etc..
lekker wat zout & peper. Mag best pittig zijn.

Groet,
leo

"WJ van den Berg" <wjvandenberg> wrote in
message news:aru2
[..]
 #7  
11.02.2004, 17:15
r
Waarschijnlijk zijn dat langoustines en die kan je gerust dood kopen zelfs
op de ispc kan je over het algemeen langoustines alleen maar dood kopen.
Achterkantje pellen en langzaam bakken om en om.
Frituren in tempura beslag.
Van de schaal een lekkere bisque maken.
En zelfs rauw kan je ze eten.
Langoustines moeten uiteraard wel vers zijn binnen 2 dagen ruiken ze naar
amoniak .
Altijd goed onder ijs koel bewaren ze zijn zeer bederfelijk.
Alle andere kreeft en krab moet je wel levend kopen.
groeten R.
"Rogier" <ergens> schreef in bericht
news:514c
[..]
 #8  
11.02.2004, 19:57
Dutchy
"Tonny" <tonny> schreef in bericht
news:ctj1
> "Rogier" <ergens> wrote in message
> news:514c
> kreeftjes
> er
> Nooit dode kreeften kopen.

Tonny,
Ik zag bij AH kreeft in ijs ingevroren, zou dat wat wezen?
kevin
 #9  
11.02.2004, 20:35
Tonny
"r" <struisvogel14> wrote in message
news:af7e
> Waarschijnlijk zijn dat langoustines en die kan je gerust dood kopen zelfs
> op de ispc kan je over het algemeen langoustines alleen maar dood kopen.
> Achterkantje pellen en langzaam bakken om en om.
> Frituren in tempura beslag.
> Van de schaal een lekkere bisque maken.
> En zelfs rauw kan je ze eten.
> Langoustines moeten uiteraard wel vers zijn binnen 2 dagen ruiken ze naar
> amoniak .
> Altijd goed onder ijs koel bewaren ze zijn zeer bederfelijk.
> Alle andere kreeft en krab moet je wel levend kopen.
> groeten R.


Maar om langoustines rauw te eten moeten ze echt levend gekocht worden, ik
zie ze bij ispc ook wel dood maar in ons kooklesrestaurant komen ze alleen
levend binnen.
Groet,
Tonny.
 #10  
11.02.2004, 20:37
Tonny
"Dutchy" <kcarey> wrote in message
news:514c
> Tonny,
> Ik zag bij AH kreeft in ijs ingevroren, zou dat wat wezen?
> kevin


Niet doen, weggegooid geld.
Groet,
Tonny.
 #11  
11.02.2004, 20:58
Dutchy
"Tonny" <tonny> schreef in bericht
news:r3u1
> "Dutchy" <kcarey> wrote in message
> news:514c
> Niet doen, weggegooid geld.
> Groet,
> Tonny.
>Dat dacht ik al, bedankt voor het bevestigen.

vond het ook niet echt goedkoop.
Kevin
 #12  
12.02.2004, 00:10
Patricia
> Maar om langoustines rauw te eten moeten ze echt levend gekocht worden, ik
> zie ze bij ispc ook wel dood maar in ons kooklesrestaurant komen ze alleen
> levend binnen.
> Groet,
> Tonny.


Zou je ons willen vertellen hoe je ze dan klaarmaakt?

Groetjes
Patricia
 #13  
13.02.2004, 15:04
~~~~jojo~~~~
> > Tonny,
> > Ik zag bij AH kreeft in ijs ingevroren, zou dat wat wezen?
> > kevin

> Niet doen, weggegooid geld.
> Groet,
> Tonny.
>ben ik het helemaal mee eens en een verse kreeft kost maar 17 euro een pond

dus duur is ze vers niet
en nog lekker snel klaar ook
~~~~jojo~~~~(dol op kleeft)
 #14  
13.02.2004, 16:48
Tonny
"~~~~jojo~~~~" <jolanda_4_all> wrote in message
news:d167
> ben ik het helemaal mee eens en een verse kreeft kost maar 17 euro een pond
> dus duur is ze vers niet
> en nog lekker snel klaar ook
> ~~~~jojo~~~~(dol op kleeft)

Ik betaalde vanmorgen "maar" 21 euro per kilo, kreeft is toch best een
duur product, een kreeft van ca. 700 gram is een voorgerecht van 14 euro
voor 2 pers. niet echt goedkoop maar wel heel erg lekker en pantsers voor de
fond en/of schaaldieren olie.
Groet,
Tonny.
 #15  
13.02.2004, 17:09
~~~~jojo~~~~
> > ben ik het helemaal mee eens en een verse kreeft kost maar 17 euro een
> pond
> Ik betaalde vanmorgen "maar" 21 euro per kilo, kreeft is toch best een
> duur product, een kreeft van ca. 700 gram is een voorgerecht van 14 euro
> voor 2 pers. niet echt goedkoop maar wel heel erg lekker en pantsers voor de
> fond en/of schaaldieren olie.
> Groet,
> Tonny.
>doe je dan de schalen gewoon in de olie zetten?

met of zonder kruiden, en hoe lang voor het goed op smaak is?
heb even mijn bon nagekeken en ik zat er naast ik had 2 kreeften voor 30
euro
ruim 1700 gr
heb ze de vorige keer met crand marnier maision fondee bereid erg lekker
en deze wil ik even in de oven doen met eigengemaakte truffelboter
~~~~jojo~~~~

Soortgelijke onderwerpen