veit > culinair

 #1  
03.03.2005, 20:05
felix
Ik heb vandaag een fles olijfolie bij de Aldi gekocht. Thuis aangekomen
bleek er een "goedje" in te drijven. Het lijkt nog het meest op kleine
plukjes watten. Ik kan me niet herinneren dat ik dat eerder heb gezien.
Wat zou dat kunnen zijn? Of kan ik de fles maar beter terug brengen.

Bedankt alvast.
 #2  
04.03.2005, 08:53
Dinie Posthumus
"felix" <zmfelix> schreef in bericht
news:8fcd
> Ik heb vandaag een fles olijfolie bij de Aldi gekocht. Thuis aangekomen
> bleek er een "goedje" in te drijven. Het lijkt nog het meest op kleine
> plukjes watten. Ik kan me niet herinneren dat ik dat eerder heb gezien.
> Wat zou dat kunnen zijn? Of kan ik de fles maar beter terug brengen.
> Bedankt alvast.


Kan met de kou te maken hebben, maar dan moet het in de warme kamer weer
wegtrekken.

Dinie
 #3  
04.03.2005, 09:30
PM3
op 3-3-2005 20:05 schreef felix het volgende:
> Ik heb vandaag een fles olijfolie bij de Aldi gekocht. Thuis aangekomen
> bleek er een "goedje" in te drijven. Het lijkt nog het meest op kleine
> plukjes watten. Ik kan me niet herinneren dat ik dat eerder heb gezien.
> Wat zou dat kunnen zijn? Of kan ik de fles maar beter terug brengen.
> Bedankt alvast.


Even warm laten worden, dan is het weg. Is gestold vet, door de kou.
 #4  
04.03.2005, 09:30
J a n n e
is ongevaarlijk

"felix" <zmfelix> schreef in bericht
news:8fcd
[..]
 #5  
04.03.2005, 10:21
peter
felix:

>Ik heb vandaag een fles olijfolie bij de Aldi gekocht. Thuis aangekomen
>bleek er een "goedje" in te drijven. Het lijkt nog het meest op kleine
>plukjes watten. Ik kan me niet herinneren dat ik dat eerder heb gezien.
>Wat zou dat kunnen zijn? Of kan ik de fles maar beter terug brengen.


Verdwijnt bij opwarmen en kan geen kwaad. De olijfolie van de Aldi,
die overal zo opgehemeld wordt, valt me trouwens zwaar tegen. Volkomen
smakeloos.
 #6  
04.03.2005, 11:53
Camille Schyns
De echte goeie boeren prima virginae olijfolie (zeker 10 tot 20 keer zo duur
als die van de Aldi en in NL bijna niet te krijgen) is echter altijd troebel
en daarin zie je hele fijne partikels van de olijven sliertachtig zweven.
Dergelijke super-olie wordt door de boeren in ItaliŽ (etc) op de ouderwetse
manier geperst en heeft een duidelijk nootachtige smaak. De uitgeperse
matten die daarna overblijven gaan naar de fabrieken die er de zogenaamde
prima virginae uit persen. Dat is echter eigenlijk al een 2e persing.

Kleine plukjes watten ... lijkt me niet kosjer te zijn. Ik zou even met Aldi
overleggen.

"felix" <zmfelix> schreef in bericht
news:8fcd
[..]
 #7  
04.03.2005, 11:55
donpablo
peter a exposť le 4/03/2005 :
> felix:
> Verdwijnt bij opwarmen en kan geen kwaad. De olijfolie van de Aldi,
> die overal zo opgehemeld wordt, valt me trouwens zwaar tegen. Volkomen
> smakeloos.


In BelgiŽ zou ik zeggen probeer eens die van Lidl in langwerpige glazen
fles "Luccese" extra vierge, 500ml .
Voor bakken en braden gebruiken wij hun gewone olijfolie ook in glazen
fles, 750ml. De olie in plastic fles gebruiken wij niet.
donpablo
 #8  
04.03.2005, 12:10
Tonny
"peter" <18konijn> wrote in message
news:ja2f
> felix:
> Verdwijnt bij opwarmen en kan geen kwaad. De olijfolie van de Aldi,
> die overal zo opgehemeld wordt, valt me trouwens zwaar tegen. Volkomen
> smakeloos.
> --
> peter


Die olie wordt niet opgehemeld maar omdat ze zo neutraal en constant van
smaak is (eigenlijk dus zoals jij zegt smakeloos)zeer geschikt om in te
bakken en dingen als pepertjes, geitenkaasjes, feta etc. in te maken, de
kwaliteit is goed, de prijs is goed, het is een mengsel van een aantal
mediterrane olijfoliesoorten en wordt zo gemengd dat de zuurgraad altijd
hetzelfde is. Ik gebruik momenteel de 4 soorten Valderrama olijfolie maar
daar ga je toch niet in bakken of inmaken?
Groet,
Tonny.
 #9  
04.03.2005, 12:27
peter
Tonny:

>Die olie wordt niet opgehemeld maar omdat ze zo neutraal en constant van
>smaak is (eigenlijk dus zoals jij zegt smakeloos)zeer geschikt om in te
>bakken en dingen als pepertjes, geitenkaasjes, feta etc. in te maken, de
>kwaliteit is goed, de prijs is goed, het is een mengsel van een aantal
>mediterrane olijfoliesoorten en wordt zo gemengd dat de zuurgraad altijd
>hetzelfde is. Ik gebruik momenteel de 4 soorten Valderrama olijfolie maar
>daar ga je toch niet in bakken of inmaken?


Ik heb uit de voorlichting altijd begrepen dat extra vergine olie, wat
die Aldi-olie volgens het etiket is, minder geschikt is om in te
bakken.
 #10  
04.03.2005, 12:54
Tonny
"peter" <18konijn> wrote in message
news:gs9s
> Tonny:
>> Ik heb uit de voorlichting altijd begrepen dat extra vergine olie, wat

> die Aldi-olie volgens het etiket is, minder geschikt is om in te
> bakken.
> --
> peter


Als je dat maar niet op extreem hoge temp. doet, overigens zijn hierover de
meningen verdeeld en zijn er ook geluiden dat dit niet schadelijk zou zijn,
ik gebruik voor frituren of andere bereidingen op hoge temp. altijd
arachideolie.
Groet,
Tonny.
 #11  
04.03.2005, 16:55
Trudi
"Camille Schyns" <schyns> schreef in bericht
news:6gi1
>KNIP


> Kleine plukjes watten ... lijkt me niet kosjer te zijn. Ik zou even met
> Aldi overleggen.


Dat doet me denken aan mijn werk als apothekersassistente in een grijs
verleden toen de regels heel wat minder strikt waren..
Zo af en toe glipte er een oude fles hoest/gorgeldrank door die bedorven
was. Daar hing dan zo'n dot schimmel in.
De hoofdassistente had daar een standaard smoes voor: Het was een wat! Dat
kwam omdat die bewuste drank gefilterd was door een prop watten...

Trudi
 #12  
04.03.2005, 18:31
newsnbu
In article <DI0Wd.260707$PH1.211081>, h.mostert3 says...
> Dat
> kwam omdat die bewuste drank gefilterd was door een prop watten...

Dat kijkje in de keueken van de gifmengers
vertelde je 2 uur geleden ook al :-(
 #13  
04.03.2005, 19:16
Trudi
"newsnbu" <jan@besra> schreef in bericht
news:9680
> In article <DI0Wd.260707$PH1.211081>,
> h.mostert3 says...
>> Dat
>> kwam omdat die bewuste drank gefilterd was door een prop watten...

> Dat kijkje in de keueken van de gifmengers
> vertelde je 2 uur geleden ook al :-(


ja sorry, dat bericht was op de een of andere manier blijven staan in mijn
'Postvak uit'.
Dus ik concludeerde dat hij niet verstuurd was..

Trudi
 #14  
05.03.2005, 14:46
felix
> Kan met de kou te maken hebben, maar dan moet het in de warme kamer weer
> wegtrekken.


Ja, klopt, het is weg.
Ik zag net overigens op het etiket staan dat er beneden de 6 graden "witte
vlokken" kunnen ontstaan.

Allen bedankt.
 #15  
05.03.2005, 15:01
Waldo Centini
felix surprised us with

> Ja, klopt, het is weg.
> Ik zag net overigens op het etiket staan dat er beneden de 6 graden
> "witte vlokken" kunnen ontstaan.


Het staat op vrijwel alle in Nederland verkrijgbare flessen olijfolie
vermeld. Het komt de laatste paar dagen wat vaker voor, ik zag afgelopen
week bij verschillende zaken de olijfolie met vlokken staan. Voordat de
olie vanuit de vrachtauto de super ingaat staat het natuurlijk nog even
buiten, of in een onverwarmde opslag, en dan gebeurt dat.
Soortgelijke onderwerpen