veit > culinair

 #1  
04.04.2005, 21:46
dimitri
Kaasfondue is heerlijk en makkelijk voor een avondje als je weinig
tijd hebt. Maar mijn vriendin heeft een hekel aan de wijn smaak die
aan de fondue zit. De wijn heb je nodig als vocht voor de fondue en
het "smeerbaar"houden van de kaas.

Heeft iemand een idee om die wijn/ alcohol smaak van de kaas fondue
weg te nemen?
 #2  
04.04.2005, 21:55
Dana
"dimitri" <dimitrihoekstra> schreef in bericht
news:17eb
> Kaasfondue is heerlijk en makkelijk voor een avondje als je weinig
> tijd hebt. Maar mijn vriendin heeft een hekel aan de wijn smaak die
> aan de fondue zit. De wijn heb je nodig als vocht voor de fondue en
> het "smeerbaar"houden van de kaas.
> Heeft iemand een idee om die wijn/ alcohol smaak van de kaas fondue
> weg te nemen?


Bouillon lijkt me dan het meest voor de hand liggende.

Dana
 #3  
04.04.2005, 22:01
Jeroen
Dana wrote:
> "dimitri" <dimitrihoekstra> schreef in bericht
> news:17eb
> Bouillon lijkt me dan het meest voor de hand liggende.
> Dana

Ongezoete druiven of appelsap.
 #4  
04.04.2005, 22:47
Elske
"dimitri" schreef:
> Kaasfondue is heerlijk en makkelijk voor een avondje als je weinig
> tijd hebt. Maar mijn vriendin heeft een hekel aan de wijn smaak die
> aan de fondue zit. De wijn heb je nodig als vocht voor de fondue en
> het "smeerbaar"houden van de kaas.
> Heeft iemand een idee om die wijn/ alcohol smaak van de kaas fondue
> weg te nemen?


Op de site [..] staat een kaasfondue recept met bouillon (ik
heb het niet uitgeprobeerd):

IngrediŽnten:
1/2 l groentebouillon (van een tablet)
300 g geraspte belegen kaas
2 tenen knoflook
1 eetl. maÔzena
Om te dopen:
rauwe bloemkool- en broccoliroosjes,
gekookte krielaardappeltjes en stokbrood.

Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook. Verlaag de temperatuur van de
hittebron. Roer de kaas en de knoflook uit de knijper door de bouillon. Doe
de maÔzena in een beker en giet er een beetje water bij. Roer de maÔzena tot
een papje. Giet het bij de kaas-fondue die nu wat dikker wordt. Zet de
fonduepan op de bijpassende brander. Doop stukjes groenten, aardappeltjes en
stokbrood in de fondue.

-
Verder: voor het blad Boodschappen schrijft ene Wilma. Zij schreef jaren
geleden ook recepten voor Libelle. Een jaar of 9-10 geleden had ik een
favoriet kaasfondue recept waarin zij een pakje kaassaus gebruikte samen met
versgeraspte kaas en (ik geloof) druivensap. Ik vond het echt een geweldig
recept voor kaasfondue: het was makkelijk, niet zo machtig en ook mijn zoon
van toen een jaar of 6 vond het heerlijk (hij was dus ook niet zo dol op de
smaak van wijn, nu wel ;-) Misschien vind ik het nou niet lekker meer, maar
mocht iemand weten welk recept ik bedoel, dan hou ik me ook aanbevolen ;-)
 #5  
05.04.2005, 00:24
WJ van den Berg
>>Kaasfondue is heerlijk en makkelijk voor een avondje als je weinig
>>tijd hebt. Maar mijn vriendin heeft een hekel aan de wijn smaak die
>>aan de fondue zit. De wijn heb je nodig als vocht voor de fondue en
>>het "smeerbaar"houden van de kaas.
>>Heeft iemand een idee om die wijn/ alcohol smaak van de kaas fondue
>>weg te nemen?
>> Op de site [..] staat een kaasfondue recept met bouillon (ik

> heb het niet uitgeprobeerd):


Waarom zou bouillon een logische keus zijn, in wijn zit toch ook geen
zout en/of vleessmaak? De appelsap optie of gewoon water, evt met wat
citroen, lijken mij persoonlijk een beter idee...

Wouter
 #6  
05.04.2005, 06:50
Sjeef
In de nieuwsgroep:8accda3e.0504041146.6b0e17eb,
dimitri <dimitrihoekstra> schreef:
> Kaasfondue is heerlijk en makkelijk voor een avondje als je weinig
> tijd hebt. Maar mijn vriendin heeft een hekel aan de wijn smaak die
> aan de fondue zit. De wijn heb je nodig als vocht voor de fondue en
> het "smeerbaar"houden van de kaas.
> Heeft iemand een idee om die wijn/ alcohol smaak van de kaas fondue
> weg te nemen?


Probeer deze eens:
Bouillonfondue en Bouillonfondue met vlees
[..]
Italiaanse bouillonfondue
[..]
Bourgondische fondue
[..]
Chinese fondue
[..]
Japanse bouillonfondue
[..]
Vlees Fondue
[..]
 #7  
05.04.2005, 09:20
Bart Vervoort
WJ van den Berg <w.j.vandenberg[tothier].invalid> wrote in message news:ouu2
> Waarom zou bouillon een logische keus zijn, in wijn zit toch ook geen
> zout en/of vleessmaak? De appelsap optie of gewoon water, evt met wat
> citroen, lijken mij persoonlijk een beter idee...
> Wouter


Mijn kinderen houden ook niet van wijn. Ik neem melk en gepelde
tomaten- mijn moeder noemde dat vroeger 'Leidse kaasdoop'. Ze smullen
ervan.
Bart Vervoort
 #8  
05.04.2005, 09:48
Tonny
"Bart Vervoort" <bartjevervoort> wrote in message
news:2965

> Mijn kinderen houden ook niet van wijn. Ik neem melk en gepelde
> tomaten- mijn moeder noemde dat vroeger 'Leidse kaasdoop'. Ze smullen
> ervan.
> Bart Vervoort


In "mijn" Leidse kaasdoop gaan geen tomaten maar wel een glaasje jenever of
brandewijn maar dat kun je natuurlijk weglaten, lijkt me i.i.g. een beter
idee dan de wijn te vervangen door van alles.
Groet,
Tonny.
 #9  
05.04.2005, 17:08
bram
dimitri wrote:
> Kaasfondue is heerlijk en makkelijk voor een avondje als je weinig
> tijd hebt. Maar mijn vriendin heeft een hekel aan de wijn smaak die
> aan de fondue zit. De wijn heb je nodig als vocht voor de fondue en
> het "smeerbaar"houden van de kaas.
> Heeft iemand een idee om die wijn/ alcohol smaak van de kaas fondue
> weg te nemen?


Melk of (bok)bier.

Persoonlijk vind ik onderstaande wel lekker, ik heb hem gemaakt zonder
jenever.

# 1 teentje knoflook
# 300 g gruyŤre
# 300 g mosterdkaas
# 3 dl pils
# bindmiddel

# 3 eetlepels jenever
# zout
# versgemalen zwarte peper
# mespunt djinten
# 1 eetlepel Zaanse mosterd

bram

[..]
 #10  
09.04.2005, 23:49
JF Drescher
hoi, dan ik dit allemaal lees, is het volgens mij beter jullie gaan naar een
restaurant eten of ga het met water proberen

"dimitri" <dimitrihoekstra> schreef in bericht
news:17eb
[..]
Soortgelijke onderwerpen