veit > culinair

 #1  
20.12.2006, 02:17
John Doe
Waar zijn de echte ouderwetse appelflappen te koop in Amsterdam. (Kraam of
winkel)

Dus met met een plak appel in kaneel gedrenkt en een dun laagje deeg .

Tegenwoordig enkel dikke laag deeg met een prutje appel en aan de buitenkant
een dikke laag suiker en zeer vet

Of worden ze enkel nog door onze oma's gebakken
 #2  
20.12.2006, 09:53
Sjeef
"John Doe" <janovski.nospam> schreef in bericht
news:514c
> Waar zijn de echte ouderwetse appelflappen te koop in Amsterdam. (Kraam of
> winkel)
> Dus met met een plak appel in kaneel gedrenkt en een dun laagje deeg .
> Tegenwoordig enkel dikke laag deeg met een prutje appel en aan de
> buitenkant een dikke laag suiker en zeer vet
> Of worden ze enkel nog door onze oma's gebakken


Als er nou iets is wat je gemakkelijk zelf kan maken dan zijn het
appelflappen.

[..]
 #3  
20.12.2006, 10:10
Nella van Zalk
John Doe schreef:
> Waar zijn de echte ouderwetse appelflappen te koop in Amsterdam. (Kraam of
> winkel)
> Dus met met een plak appel in kaneel gedrenkt en een dun laagje deeg .
> Tegenwoordig enkel dikke laag deeg met een prutje appel en aan de buitenkant
> een dikke laag suiker en zeer vet
> Of worden ze enkel nog door onze oma's gebakken

Dat wat wij appelflappen noemen heten eigenlijk appelbeignets. Als je
daarnaar vraagt wordt het soms al gemakkelijker.
 #4  
20.12.2006, 10:53
Richard van Ouwerkerk
Nou nou, zei John Doe,
> Waar zijn de echte ouderwetse appelflappen te koop in Amsterdam. (Kraam of
> winkel)
> Dus met met een plak appel in kaneel gedrenkt en een dun laagje deeg .
> Tegenwoordig enkel dikke laag deeg met een prutje appel en aan de buitenkant
> een dikke laag suiker en zeer vet
> Of worden ze enkel nog door onze oma's gebakken


Kijk eens wat Johannes van Dam schrijft over beignets (In "De Kleine
Johannes". En maak ze dan zelf.
 #5  
20.12.2006, 10:59
Tonny
"John Doe" <janovski.nospam> wrote in message
news:514c
> Waar zijn de echte ouderwetse appelflappen te koop in Amsterdam. (Kraam of
> winkel)
> Dus met met een plak appel in kaneel gedrenkt en een dun laagje deeg .
> Tegenwoordig enkel dikke laag deeg met een prutje appel en aan de
> buitenkant een dikke laag suiker en zeer vet
> Of worden ze enkel nog door onze oma's gebakken

Bakt Holtkamp die niet?
Groet,
Tonny.
 #6  
21.12.2006, 04:54
Nini
"Sjeef" <sjeef> wrote in
news:emaq5m$aim$1:

> "John Doe" <janovski.nospam> schreef in bericht
> news:514c
> Als er nou iets is wat je gemakkelijk zelf kan maken dan zijn het
> appelflappen.
> [..]


Ik heb het ook al vele keren zo geprobeerd.
Als ze net gebakken uit de olie komen zijn ze lekker en goed maar als ze
afgekoeld zijn, om ze later op te warmen of naar ouders mee wil nemen,
zijn ze weer slap.

Wat is daar nu de oorzaak van en wat is er aan te doen?

Alvast bedankt namens eega en haar ouders.

Prettige feestdagen.

Nini
 #7  
21.12.2006, 10:09
Granny Waetherwax
On 21-12-2006 03:54, in article
12179$4589f766$546ba43e$22827, "Nini"
<Nini> wrote:

> Ik heb het ook al vele keren zo geprobeerd.
> Als ze net gebakken uit de olie komen zijn ze lekker en goed maar als ze
> afgekoeld zijn, om ze later op te warmen of naar ouders mee wil nemen,
> zijn ze weer slap.
> Wat is daar nu de oorzaak van en wat is er aan te doen?


Vocht (appel) soort deeg en vet............die dingen horen warm gegeten te
worden, de constructie koelt nu eenmaal op die manier af, nee er is niets
tegen te doen.........
Soortgelijke onderwerpen