veit > culinair

 #1  
08.05.2007, 18:53
donpablo
Kleine lamsbout of stuk lamsbout in olijfolie rondom bruin bakken,
daarna een ui en enkele teenjes look laten meebakken, hier in een diepe
braadpan.
Wanneer ui en look goed gebruind zijn (oppassen niet zwart laten
worden.) een tetrapakje (1/2 liter?)tomaten passata in de pan gieten.
Twee verse tomaten in stukken gesneden en wortlelschijfjes van ca 1,5
cm dik -hier een portie voor 3 personen- toevoegen en alles een uur of
drie op een klein vuurtje onder deksel (lichjes open) laten sudderen.
Bij het opdienen bestrooien met wat handgehakte verse peterselie.

Wij aten het met warme couscous waarover wat fijne olijfolie en
veldsla.
 #2  
08.05.2007, 18:59
donpablo
donpablo avait écrit le 8/05/2007 :
> Kleine lamsbout of stuk lamsbout in olijfolie rondom bruin bakken, daarna
> een ui en enkele teenjes look laten meebakken, hier in een diepe braadpan.
> Wanneer ui en look goed gebruind zijn (oppassen niet zwart laten worden.) een
> tetrapakje (1/2 liter?)tomaten passata in de pan gieten. Twee verse tomaten
> in stukken gesneden en wortlelschijfjes van ca 1,5 cm dik -hier een portie
> voor 3 personen- toevoegen en alles een uur of drie op een klein vuurtje
> onder deksel (lichjes open) laten sudderen.
> Bij het opdienen bestrooien met wat handgehakte verse peterselie.
> Wij aten het met warme couscous waarover wat fijne olijfolie en veldsla.


Ik vergat nog een flinke eetlepel provensaalse kruiden te vermelden :-(
 #3  
08.05.2007, 19:32
DD
donpablo beweerde :
> donpablo avait écrit le 8/05/2007 :
> Ik vergat nog een flinke eetlepel provensaalse kruiden te vermelden :-(


Ik zal ze er bij doen, ik ga deze week nog naar de Turk om een mooi
stuk lamsvlees.

DD
 #4  
09.05.2007, 10:49
Tonny
"donpablo" <donpablo> schreef in bericht
news:1927
[..]
> --
> with compliments,donpablo
> who knows nobody is perfect.

De lamsbout is dan niet meer rosé van binnen is het vlees dan niet te droog?
De tomatensaus bij lamsbout zou ik niet zo snel doen maar altijd leuk om
over je etentjes te lezen.
Groet,
Tonny.
 #5  
09.05.2007, 14:11
Y
"donpablo" <donpablo> wrote in message
news:1927
[..]
> --
> with compliments,donpablo
> who knows nobody is perfect. Met warm griesmeel, veronderstel ik?


Y.
 #6  
09.05.2007, 19:44
donpablo
Tonny a couché sur son écran :
> "donpablo" <donpablo> schreef in bericht
> news:1927
> De lamsbout is dan niet meer rosé van binnen is het vlees dan niet te droog?
> De tomatensaus bij lamsbout zou ik niet zo snel doen maar altijd leuk om over
> je etentjes te lezen.
> Groet,
> Tonny.


Idd het vlees is niet meer rosé maar helemaal niet droog zeer sappig
zelfs, probeer maar eens.
 #7  
10.05.2007, 11:11
Tonny
"donpablo" <donpablo> schreef in bericht
news:1561
> Tonny a couché sur son écran :
> Idd het vlees is niet meer rosé maar helemaal niet droog zeer sappig
> zelfs, probeer maar eens.
> --
> with complments
> who knows nobody is perfect.


OK en wat staat er vandaag op het menu?
Groet,
Tonny.
 #8  
10.05.2007, 16:05
donpablo
> OK en wat staat er vandaag op het menu?
> Groet,
> Tonny.


Voor de lunch eerst een opkikkertje om te herstellen want de doc. kwam
langs om van ons beide wat bloed te tappen. Hij heeft mee geproefd of
het wel mocht. lol

Het werd: elk twee heel dunne lapjes contre-filet zoals die in
Frankrijk gesneden worden, effe met wat olijfolie gestreeld en dan met
grove peper bestrooid in een gloeiende braadpan een paar seconden
geschroeid.

Gestoofd witloof en dito grove schijven komkommer.

Eierpasta napolitana van harde(durum)tarwe.
(die dunne 1cm brede linten, ik kom niet op de naam van de soort.)

Appel en stukje peperchocolade puur.

Een dutje en nu reply
 #9  
10.05.2007, 23:15
Marianne
"donpablo" <donpablo> schreef in bericht
news:1927
> Voor de lunch eerst een opkikkertje om te herstellen want de doc. kwam
> langs om van ons beide wat bloed te tappen. Hij heeft mee geproefd of het
> wel mocht. lol
> Het werd: elk twee heel dunne lapjes contre-filet zoals die in Frankrijk
> gesneden worden, effe met wat olijfolie gestreeld en dan met grove peper
> bestrooid in een gloeiende braadpan een paar seconden geschroeid.
> Gestoofd witloof en dito grove schijven komkommer.
> Eierpasta napolitana van harde(durum)tarwe.
> (die dunne 1cm brede linten, ik kom niet op de naam van de soort.)


Papperdelle iod... misschien ook wel met een P teveel maar toch, heerlijk
die brede pasta he?

marianne
 #10  
10.05.2007, 23:31
Danuta
On 10-05-2007 22:15, in article f1vu6d$h93$1, "Marianne"
<ikzelluf> wrote:

> Papperdelle iod... misschien ook wel met een P teveel maar toch, heerlijk
> die brede pasta he?


Pappardelle is nog breder(meestal een cm of 3), ik denk dat hij linguine
bedoelt :)
 #11  
11.05.2007, 00:12
Marianne
"Danuta" <news> schreef in bericht
news:news
> On 10-05-2007 22:15, in article f1vu6d$h93$1, "Marianne"
> <ikzelluf> wrote:
>> Papperdelle iod... misschien ook wel met een P teveel maar toch, heerlijk
>> die brede pasta he?

> Pappardelle is nog breder(meestal een cm of 3), ik denk dat hij linguine
> bedoelt :)


AH verkoopt het als papperdelle maar je kunt best gelijk hebben hoor, 't is
wel erg lekker... 8-))))

marianne
 #12  
11.05.2007, 00:55
donpablo
Marianne a exposé le 10/05/2007 :
> "donpablo" <donpablo> schreef in bericht
> news:1927
> Papperdelle iod... misschien ook wel met een P teveel maar toch, heerlijk die
> brede pasta he?
> marianne


;-)papardelle dat was het. Staan hier te koop in 1,5cm en 1cm breed.
Thks voor uw reactie.

donpablo
Soortgelijke onderwerpen