veit > culinair

 #1  
27.08.2007, 08:45
DD
Afgelopen weekend hebben we in het bos hazelnoten gezocht (en veel
gevonden!)
Heeft iemand een goed recept voor een notenkoek oid?

DD (volgend weekend nog eens terug)
 #2  
27.08.2007, 09:01
Muzieksmurf
"DD" <replynaarng> schreef in bericht
news:5751
> Afgelopen weekend hebben we in het bos hazelnoten gezocht (en veel
> gevonden!)
> Heeft iemand een goed recept voor een notenkoek oid?
> knip

Misschien een tip voor je.
Kijk eens op [..] om hazelnootrecepten te vinden.
Volgens mij heb je daar veel meer kans om goede recepten te vinden.
gr.
Muzieksmurf
 #3  
27.08.2007, 09:36
DD
Op 27-8-2007, heeft Muzieksmurf verondersteld :
> "DD" <replynaarng> schreef in bericht
> news:5751
> Misschien een tip voor je.
> Kijk eens op [..] om hazelnootrecepten te vinden.
> Volgens mij heb je daar veel meer kans om goede recepten te vinden.
> gr.
> Muzieksmurf


En zo zijn er heel veel sites waar recepten op staan, veel staan er in
mijn favorieten.
Wat ik hier zoek, zijn mensen die misschien zelf ook wel eens noten
zoeken, en die komen met een recept wat ze zelf ook al gemaakt hebben.

DD (vertel eens smurfje, maak jij wel eens een lekkere notenkoek?)
 #4  
27.08.2007, 09:38
Misty
"Muzieksmurf" tikte:

> Kijk eens op [..] om hazelnootrecepten te
> vinden. Volgens mij heb je daar veel meer kans om goede recepten te
> vinden.


Bedankt, deze ben ik erg blij mee.
[..]
 #5  
27.08.2007, 10:00
PP
DD schreef op maandag 27-8-2007 in
<mn.da0d7d78a7793a78.35751>:
> Afgelopen weekend hebben we in het bos hazelnoten gezocht (en veel gevonden!)
> Heeft iemand een goed recept voor een notenkoek oid?
> DD (volgend weekend nog eens terug)


Van onze site ([..])

=====

Appel-notentaart

Lekkere variatie op de traditionele 'hollandse' appeltaart. Eigen
recept, uitgeprobeerd, toen ik ontdekte dat de noten bij onze
islamitische super nog zeer betaalbaar zijn, daar wilde ik iets mee.

IngrediŽnten voor het deeg:
400 gr. zelfrijzend bakmeel
250 gr. boter
200 gram castor- of poedersuiker
1 ei
snufje zout

IngrediŽnten voor de vulling:
750 gr. friszure appels
citroensap
flinke handvol gele rozijnen
150 gr. gepelde hazelnoten
150 gr. gepelde walnoten
50 gr. suiker

Overige ingrediŽnten:
custardpoeder

Bereidingswijze:
Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet springvorm in.
Maak van deegingrediŽnten een stevig deeg (houdt ongeveer 1/3 van het
ei achter) Gewoon blijven kneden, wordt vanzelf mooie bol. Laat deeg
half uur in de koeling rusten.
Voor de suiker gebruik ik gewone suiker die ik zelf in de keukenmachine
tot groffe poedersuiker maal.

Maak vulling: appels schillen en in stukjes of halve maantjes, helft
van de noten grofmalen in de keukenmachine, andere helft heel laten.
Gebruik het citroensap om verkleuren van de appels te voorkomen tijdens
het schillen en snijden: regelmatig besprenkelen.
Alle ingrediŽnten in een grote kom mengen.

Verwarm nu de oven voor op 160 graden (hetelucht) of 175 graden
(elektrisch)

Neem het deeg uit de koeling. Haal er een kwart af, en leg dat opzij.
Begin vanuit het midden van de springvorm het deeg over de bodem uit te
drukken, en maak een gelijkmatige dunne laag over de hele bodem. Vanuit
het midden werkend kan je zo de hele springvorm incl. rand bedekken met
een laag deeg. Strooi een laagje custardpoeder over de bodem, dit
voorkomt dat het vocht uit de vulling tijdens het bakken de bodem
zompig maakt, en geeft een lekker laagje custard onderin je taart.

Stort nu de vulling in de taart op de custardpoeder, en verdeel het
over de hele bodem. Maak bovenzijde gelijk, en zorg dat de vulling niet
boven de deegrand uitsteekt.

Neem nu de rest van het deeg, rol dit met voldoende bloem op het
werkvlak en op het deeg (anders kan je het niet mooi uitrollen) tot een
plak ter grootte van je springvorm. Bedek de taart met de deegplak, en
plak met je handen deksel en zijkant aan elkaar. Prik gaatjes in de
bovenzijde van de taart, of snijd er sleuven in in een gewenst
patroon... Gebruik het restje ei om de bovenzijde in te smeren. Bak de
taart in 70-80 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster, en verwijder
de zijkant van de springvorm (voorzichtig). De bodem is gemakkelijk te
verwijderen door gebruik van bakpapier.

Eet smakelijk

=====

Ik zou in jouw geval gewoon 300 gr., hazelnoten gebruiken en de
walnoten weglaten, als je die niet hebt, of wachten en over een paar
weken ook walnoten gaan zoeken... ;-))
 #6  
27.08.2007, 10:02
Sjeef
DD wrote:
> Afgelopen weekend hebben we in het bos hazelnoten gezocht (en veel
> gevonden!)
> Heeft iemand een goed recept voor een notenkoek oid?
> DD (volgend weekend nog eens terug)


Aardappelpuree met hazelnoten (of andere vulling)
[..]
Hazelnootpralinť
[..]
Hazelnoten-kruidenboter
[..]
Winterposteleinsalade met hazelnootpesto
[..]
Salade van aardpeer met hazelnoten
[..]
 #7  
27.08.2007, 10:21
DD
Sjeef heeft ons zojuist aangekondigd :
> DD wrote:
>> Afgelopen weekend hebben we in het bos hazelnoten gezocht (en veel
>> gevonden!)
>> Heeft iemand een goed recept voor een notenkoek oid?
>> DD (volgend weekend nog eens terug)

> Aardappelpuree met hazelnoten (of andere vulling)
> [..]


Die aardappelpuree met noten ziet er goed uit, is hazelnootolie gewoon
bij de super te koop? Ik heb het nooit gezien, maar ja, ik heb er ook
niet naar gezocht natuurlijk.
En wat zou daar lekker bij smaken? Een goed stuk suddervlees, maar wat
dan als groente?

DD (die appeltaart van PP is ook een goed idee, snel maar eens terug om
meer noten)
 #8  
27.08.2007, 13:42
Lekkerbekje
"DD" <replynaarng> schreef in bericht
news:5751
> Op 27-8-2007, heeft Muzieksmurf verondersteld :
>> "DD" <replynaarng> schreef in bericht
>> news:5751
>>> Afgelopen weekend hebben we in het bos hazelnoten gezocht (en veel
>>> gevonden!)


Ik heb een Hazelaar in de tuin staan. Dit huis heeft lang leeggestaan en de
tuin was erg verwaarloosd. De Hazelaar gaf dan ook bijna geen vruchten. De
wildgroei in de tuin is drastisch teruggesnoeid, er zijn struiken verplaatst
en nu de Hazelaar vrij staat geeft hij na 3 jaar weer volop noten.
Na wat googelen ben ik slechts ťťn keer tegengekomen dat je hazelnoten eerst
een paar maanden moet laten drogen voor je ze kunt eten en/of verwerken.
Kan iemand mij melden wat er met die noot in die notenjas gebeurt tijdens
die droogperiode? Verandert de noot van smaak of structuur? Of is het niet
dusdanig belangrijk omdat er verder nergens wordt gemeld dat ze eerst moeten
worden gedroogd?
Alvast bedankt!

Kiek
 #9  
27.08.2007, 13:55
Danuta
On 27-08-2007 13:42, in article
ce6db$46d2b72d$53562713$16069, "Lekkerbekje"
<nospam> wrote:

> Ik heb een Hazelaar in de tuin staan. Dit huis heeft lang leeggestaan en de
> tuin was erg verwaarloosd. De Hazelaar gaf dan ook bijna geen vruchten. De
> wildgroei in de tuin is drastisch teruggesnoeid, er zijn struiken verplaatst
> en nu de Hazelaar vrij staat geeft hij na 3 jaar weer volop noten.
> Na wat googelen ben ik slechts ťťn keer tegengekomen dat je hazelnoten eerst
> een paar maanden moet laten drogen voor je ze kunt eten en/of verwerken.
> Kan iemand mij melden wat er met die noot in die notenjas gebeurt tijdens
> die droogperiode? Verandert de noot van smaak of structuur? Of is het niet
> dusdanig belangrijk omdat er verder nergens wordt gemeld dat ze eerst moeten
> worden gedroogd?


Ik leg ze gewoon een weekje op een bakblik (dagelijks even omschudden) zodat
de schil uit kan drogen en zo de noot langer goed blijft, er geen schimmel
optreed, daarna gaan ze in potten...zo heb ik het geleerd
 #10  
27.08.2007, 14:01
Tonny
"Lekkerbekje" <nospam> schreef in bericht
news:6069
[..]
> Na wat googelen ben ik slechts ťťn keer tegengekomen dat je hazelnoten
> eerst een paar maanden moet laten drogen voor je ze kunt eten en/of
> verwerken.
> Kan iemand mij melden wat er met die noot in die notenjas gebeurt tijdens
> die droogperiode? Verandert de noot van smaak of structuur? Of is het niet
> dusdanig belangrijk omdat er verder nergens wordt gemeld dat ze eerst
> moeten worden gedroogd?
> Alvast bedankt!
> Kiek


Natte hazelnoten zijn een beetje bitter en daarom worden ze pas gegeten na
een paar weken drogen hoewel er ook voor natte noten veel liefhebbers zijn
die dat bittertje juist lekker vinden.
De smaak verandert dus enigszins en de kleur wordt door het drogen wat
donkerder.
Groet,
Tonny.
 #11  
27.08.2007, 14:35
Muzieksmurf
"DD" <replynaarng> schreef in bericht
news:5751
> Op 27-8-2007, heeft Muzieksmurf verondersteld :
> En zo zijn er heel veel sites waar recepten op staan, veel staan er in
> mijn favorieten.
> Wat ik hier zoek, zijn mensen die misschien zelf ook wel eens noten
> zoeken, en die komen met een recept wat ze zelf ook al gemaakt hebben.
> DD (vertel eens smurfje, maak jij wel eens een lekkere notenkoek?)
> knip

Ik bak regelmatig koek en gebak en 2 keer per week m'n eigen meergranen
brood.
En tevens bak ik regelmatig taart maar gebruik dan meestal voorbewerkte
noten die vervolgens wordenmeegebakken.
De recepten hiervoor haal ik van de culinaire kooksite's.
Muzieksmurf
 #12  
27.08.2007, 14:43
Danuta
On 27-08-2007 14:35, in article faugdj$c2v$1,
"Muzieksmurf" <henbrosj.2> wrote:

> Ik bak regelmatig koek en gebak en 2 keer per week m'n eigen meergranen
> brood.
> En tevens bak ik regelmatig taart maar gebruik dan meestal voorbewerkte
> noten die vervolgens wordenmeegebakken.
> De recepten hiervoor haal ik van de culinaire kooksite's.


Bak ook eens wat grof gehakte noten mee met je brood, gewoon toevoegen de
laatste 5 minuten van de kneding, maak ik iedere dag voor mijn echtgenoot,
ik heb altijd 4 a 5 soorten noten en verschillende soorten zaden en
pittenblends in huis :)
 #13  
27.08.2007, 17:19
Peter
"Danuta" <news> schreef in bericht
news:news

> [..]


Waarom werkt die pagina voor geen meter?
 #14  
27.08.2007, 17:20
Danuta
On 27-08-2007 17:19, in article fauusb$tkh$1,
"Peter" <bodyart.removespam> wrote:

> "Danuta" <news> schreef in bericht
> news:news
>> [..]

> Waarom werkt die pagina voor geen meter?


Goede browser aanschaffen of gewoon niet kijken......:)
 #15  
27.08.2007, 18:22
Jacqueline
Danuta a ťcrit

>>> [..]


Leuke site! Staat nu in mijn favo's.

Soortgelijke onderwerpen