Dark Light

Apple is een bekend merk over de hele wereld. Veel mensen zijn helemaal verliefd op de iPhone. En terecht! De iPhone staat bekend om zijn goede kwaliteit en mooie uitstraling. Echter zijn er toch veelvoorkomende problemen die mensen ondervinden bij het gebruik van een iPhone. Hier worden deze problemen omschreven en wordt een oplossing voor deze problemen gegeven.

Face ID werkt niet

Face ID is een handige feature van de iPhone om je telefoon mee te ontgrendelen. Echter een voorkomende klacht die mensen schrijven over iPhone is ‘Face ID werkt niet meer’. De eerste stap die je moet nemen als je dit probleem ondervindt, is het controleren of je iPhone naar de nieuwste versie van iOS is bijgewerkt. Verder kun je de instellingen van Face ID nakijken en ervoor zorgen dat de Face ID is geconfigureerd en dat alle voorzieningen zijn ingeschakeld. Als deze instellingen allemaal aan staan, is er dus iets anders mis. Probeer je selfie-camera goed schoon te maken. Het kan zijn dat je een kapot scherm hebt en dat er een barst door je camera zit, waardoor de Face ID niet meer goed werkt. In dat geval is de enige oplossing om je scherm te laten vervangen.

Waterschade

Waterschade aan de telefoon is een nachtmerrie voor iedereen. Gelukkig zijn de meeste nieuwe iPhones waterbestendig of waterdicht. Vanaf de iPhone 7 in de iPhone-reeks zijn alle iPhones waterbestendig. Dit betekent dat hij tegen een val in het water kan. Het is in dat geval wel nog steeds slim om de telefoon meteen uit het water te halen. Vanaf de iPhone 11 zijn de iPhones waterdicht. Dit betekent dat je deze telefoons gerust onder water kan gebruiken. Als je bijvoorbeeld een iPhone 6 in het water laat vallen, moet je meteen de telefoon uit het water halen en al het water weg deppen met papier. Zet nooit je telefoon meteen aan, want dit kan leiden tot permanente schade. Vervolgens kun je de iPhone het beste in een kom met rijst doen en hem daar een aantal uur in laten liggen om het vocht te laten absorberen door de rijst.

iPhone laadt niet op

Een ander veelvoorkomend probleem is dat de iPhone ineens niet meer oplaadt. Probeer eerst een andere kabel te gebruiken om te bevestigen dat het probleem niet bij de kabel ligt. Lukt het ook niet met een andere kabel? Dan is de eerste oplossing om te proberen alle stof uit de oplaadpoort te vegen. Als dit niet werkt, kun je je telefoon proberen opnieuw op te starten of de telefoon terug te zetten naar fabrieksinstellingen.

Hopelijk krijg je nooit problemen met je iPhone. Maar mocht dit wel gebeuren, dan kunnen bovenstaande oplossingen je verder helpen.

Related Posts