Dark Light

Is het beeldscherm van jouw iPhone gebarsten of beschadigd? Je kan natuurlijk overwegen om een nieuw exemplaar aan te schaffen, maar je kunt er ook voor kiezen om het beeldscherm te laten maken. Maar hoe zit het nu met de kosten en bij welke aanbieder kun je deze het beste laten repareren? In dit artikel lees je alles wat je hierover moet weten!

Professionele experts  

Uiteraard is het erg vervelend wanneer het beeldscherm van de telefoon opeens niet meer werkt. Als je direct inzicht wilt krijgen in het probleem en zeker wilt zijn van een professionele Apple-reparatie, is het verstandig om hulp in te schakelen. Zo kan je een kapot scherm van de iPhone door een technician vakkundig laten maken. Alvorens deze tot actie overgaat, is het uiteraard mogelijk om een prijsopgave te ontvangen.

Garantie

Kies bij voorkeur voor een Apple Authorised Service Provider (AASP) als Fixers. Dat betekent dat het bedrijf gecertificeerd is om reparatieservices aan te bieden en hiervoor voldoet aan de allerstrengste kwaliteitseisen. Je kunt er terecht voor de herstelwerkzaamheden die binnen de garantie vallen. Wanneer je bijvoorbeeld nog een apparaat van Apple hebt waar minder dan 90 dagen fabrieksgarantie op zit, dan wordt de oorspronkelijke garantie verlengd zodat je alsnog 90 dagen hebt.

Hoe gaat de reparatie in zijn werk?

Voor veel beeldschermreparaties kun je in Nederland terecht bij één van de service points. Voordat er wordt overgegaan tot reparatie, wordt er altijd eerst onderzocht wat het probleem is. Na deze sneldiagnose wordt aangegeven wat de mogelijke oplossingen zijn. Als het probleem binnen de garantie valt, dan kan dit meestal kosteloos worden uitgevoerd. In alle andere gevallen krijg je meteen een indicatie van de kosten.

Snelservice

Een ander voordeel is dat aanbieders een snelservice aanbieden voor beeldschermreparaties. Dat betekent dat de telefoon al vaak dezelfde dag klaar is! Het hele beeldscherm wordt vervangen, evenals alle kleine onderdeeltjes die daarin zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Face-Time-camera: bij niet-geautoriseerde reparatiebedrijven wordt dat niet gedaan. En dat terwijl deze onderdelen tijdens een val zeker beschadigd kunnen raken. 

Originele onderdelen

Bovendien kan een AASP dezelfde kwaliteit van een reparatie garanderen als de Apple Store. Zo wordt het toestel voor, tijdens en na de controle getest door de software die door Apple ontwikkeld is. Dit is van groot belang, omdat iedere Apple-device namelijk chips en sensoren bevat. Die kunnen door een val mogelijk beschadigd raken. Hoewel deze minuscule beschadigingen amper te zien zijn, kunnen ze geregistreerd worden door de Apple Service Software.

Extra tip: we adviseren om bij waterschade de mobiel meteen uit te zetten en met een droge doek het oppervlakkige vocht te verwijderen. Op deze manier kan er geen verdere schade of kortsluiting ontstaan.

Related Posts