Dark Light

Welke materialen kun je lasersnijden of -graveren?

Als je van plan bent om een lasermachine aan te schaffen dan zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn. Wat kan die laser voor je doen? Welke uitdaging lost die CO2-laser voor je op? Hoe nauwkeurig kun je werken en hoe snel? Kun je jouw gekozen materiaal lasergraveren of ook snijden? Welke materialen wil je eigenlijk bewerken en zijn ze geschikt voor een BRM-laser

Een lasermachine zorgt voor meerwaarde.

Architecten maken maquettes waarmee ze hun tekeningen tot leven brengen en zo hun ideeën nog beter kunnen laten zien. Interieurbouwers leveren totaaltrajecten want zij kunnen alles in-house produceren. Bedrijven in de lasersnij-industrie bewerken de meest uiteenlopende materialen moeiteloos. Zo zorgen ze voor maatwerk voor hun klanten. Hoe kan een lasermachine jou helpen? Er zijn zoveel materialen uitstekend te verwerken dat er meer kan dan je verwacht. 

De volgende materialen worden vaak gebruikt om te snijden of te graveren:

– Acrylaat

– Polypropyleen

– Polystyreen

– Hout

– Glas en spiegels

– Papier, karton en hardboard

– Keramiek en porselein

– Kurk

– Leer

– MDF

– Multiplex

– Natuursteen, graniet en marmer

– Textiel

– Trespa

Deze lijst is absoluut niet volledig. Daar is gewoonweg geen beginnen aan omdat er zoveel materialen te lasersnijden en -graveren zijn. Daarbij is ieder materiaal er in verschillende soorten, samenstellingen en diktes. De beste manier om te checken wat wel of niet werkt, is testen. Twijfel je of de materialen van jouw keuze geschikt zijn? Of ze nou wel of niet in dit lijstje staan, we proberen het graag voor je uit. Gratis.

Laat ons je materiaal testen.

Regel een staal van je materiaal en stuur het naar ons op. Wij testen het voor je en houden je op de hoogte van het resultaat. Dat is een makkelijke manier om te bepalen of het is wat jij voor ogen hebt. 

Kom een lasermachine bekijken.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom om een demonstratie bij te wonen. Dan kun je die BRM lasermachine zelf in actie zien. Bel 0544-350320 om een afspraak te plannen. Of mail info@brmlasers.com en we helpen je verder. Zien we je snel?

Related Posts