Dark Light

Iedereen vraagt het zich wel een keer af: hoeveel verdienen bekende Nederlanders eigenlijk? Vaak worden de bedragen dan niet bekend gemaakt, maar wat we wel weten is dat het flink verdient. Zo is een gemiddeld jaarsalaris van een voetballer 290.000 euro. Ook YouTubers verdienen bakken met geld per video. Nederlandse presentatoren verdienen gemiddeld wel 200.000 euro in het jaar. Dit verschilt natuurlijk wel per omroep en per programma. Een bekende Nederlander die bijna al deze beroepen op zijn naam heeft staan is Andy van der Meijde. Ben jij benieuwd wat het vermogen van Andy van der Meijde is? Lees dan vooral hieronder verder. 

Voetbalcarrière

We kennen Andy van der Meijde natuurlijk van zijn enorme voetbalprestaties. Op zijn vijfde begon hij al met voetballen bij hem in de buurt. En hij viel op door zijn enorme talent. Op tienjarige leeftijd werd Andy gevraagd om te spelen bij Vitesse 1892, een voetbalclub uit Arnhem. Zijn voetbalcarrière had sindsdien het levenslicht gezien. Niet veel later werd hij gescout door Ajax en hij mocht daar in de jeugdopleiding meespelen. Zijn allereerste debuut maakte hij in een wedstrijd tegen FC Twente. Ook speelde van der Meijde bij PSV, Everton en Inter Milaan. Als klap op de vuurpijl mocht hij meespelen bij het Nederlands Elftal. Tijdens zijn voetbalcarrière heeft Van der Meijde bakken met geld verdiend: zo kreeg hij tijdens zijn tijd bij Everton wel 45.000 pond per week en een dikke Ferrari, maar helaas was het niet altijd rozengeur en maneschijn. Hij kende namelijk ook veel tijden van blessures en slechte gewoontes.

YouTube

De voetbalcarrière van Andy liep langzaam ten einde. Hij ging zich meer focussen op verschillende projecten, zoals zijn boek dat een enorme bestseller werd met de titel ‘Geen Genade’. Daarnaast had hij samen met zijn vrouw Melisa een real-life soap dat werd uitgezonden op SBS 6. Ook is hij begonnen met zijn eigen YouTubekanaal waar hij zich nu veel op focust. Hij heeft zijn eigen serie genaamd ‘Bij Andy in de auto’. In deze serie rijdt hij rond in de auto met speciale gasten. Bekende Nederlanders, zoals voetballers en influencers, rijden met hem mee. Tijdens het ritje in de auto wordt er over verschillende onderwerpen gekletst. Niet zomaar bekende Nederlanders stappen bij hem in. Voorbeelden van gasten zijn Frenkie de Jong, Qucee, Kees van der Spek, Ronnie Flex, Broederliefde, Boef en Humberto Tan. Doordat deze bekende mensen veel kijkers aantrekken hebben de video’s veel views. Vooral de video met Boef was populair met maar liefst 1,6 miljoen kijkers. Tijdens een radio-interview bij Veronica Inside werd hem gevraagd hoeveel hij nou eigenlijk verdient met zijn YouTubevideo’s. Hij vertelde dat het per video verschilt door de verschillende views, maar wel zei hij ongeveer 6000 euro te verdienen. Verder zei hij: ‘Het zijn dan misschien geen miljoenen, maar het is zeker een lekker bedrag.’ 

Sponsordeals casino

Een paar jaar geleden was Andy van der Meijde het gezicht van TOTO, ook wel bekend als Koning TOTO. Hier maakte hij reclame voor, maar dit jaar heeft hij TOTO ingeruild voor een ander gokbedrijf. Inmiddels heeft Andy namelijk de handen ineengeslagen met gloednieuwe bookmaker BetCity. De voormalig profvoetballer zien we onder andere op de website en reclames van de bookmaker. Het is dan ook niet zo gek dat je bij BetCity kunt wedden op voetbal. BetCity heeft sinds 1 oktober 2021 een licentie gekregen waardoor de bookmaker legaal voetbalweddenschappen en andere sportweddenschappen mag aanbieden. Wanneer je meer wil weten over BetCity kun je altijd de BetCity review lezen. Wat Andy precies met BetCity gaat verdienen is dan niet bekend, maar bij TOTO heeft hij wel een aardig zakcentje bij elkaar gespaard. Hij zegt namelijk dat hij een huis heeft gekocht met het TOTO-geld.

Related Posts