Dark Light

Heb je een website, zeker eentje die goed loopt en waar je zelfs qua inkomen van afhankelijk bent, dan wil je dat deze altijd bereikbaar is. Een website die down is, betekent in jouw geval een bedrijf dat stilligt, inkomsten die je wel op je buik kunt schrijven. Daar zit je niet op te wachten! Alhoewel je er zelf niet altijd 100% invloed op hebt, kun je wel zo je maatregelen nemen om downtime zoveel mogelijk te voorkomen.

Hoe kun je downtime voorkomen?

Een website die niet bereikbaar is. Voor iedere site-eigenaar is het vervelend. Je hebt je website tenslotte gebouwd en online gezet om er bezoeker op te ontvangen. Dat zij in plaats van jouw site zo’n vervelende errormelding zien staan, daar worden zij niet gelukkig van, en jij al helemaal niet.

Kun je downtime eigenlijk voorkomen. Niet altijd, maar er zijn wel wat dingen waar je op kunt letten. Ten eerste, en dat is heel belangrijk, is het zaak om te zorgen dat je site technisch goed in elkaar zit. Een krakkemikkige site zal eerder problemen vertonen dan eentje die degelijk in elkaar is gezet. Let er ook goed op dat je afbeeldingen niet groter maakt dan nodig, bijvoorbeeld, zodat een pagina snel geladen kan worden. Gebruik je bepaalde plug-ins op je site? Zorg dan dat je deze up to date houdt. Deze niet updaten wanneer het nodig is kan ook problemen veroorzaken.

Niet alleen jij, maar ook het hostingbedrijf dat je site in de lucht houdt zal er echter alleen aan moeten doen om dit voor elkaar te krijgen. Daarom is het goed om te kiezen voor een betrouwbare partij, die een goede reputatie heeft op dit gebied. Er zijn best wat hostingbedrijven, bijvoorbeeld Cloud86.io/nl, die betrouwbaarheid en een lage prijs met elkaar weten te combineren.

Past jouw hosting bij je site?

Kies je een hostingbedrijf uit, dan let je daarbij natuurlijk op de prijs. Je wilt niet meer betalen dan nodig is. Ook de betrouwbaarheid speelt een grote rol, je wilt tenslotte dat je site zo goed mogelijk bereikbaar is en niet om de haverklap platligt. Goed de reviews doornemen is dus zeker geen overbodige luxe.

Daarnaast is het ook belangrijk het hostingpakket te kiezen dat bij je past. Run je een WordPress site? Kies dan voor managed WordPress hosting. Dan heb je een pakket dat precies aansluit bij de software die je gebruikt. Dat betekent dat er minder snel problemen zullen ontstaan, en dat deze indien ze toch ontstaan sneller kunnen worden verholpen. Let daarnaast ook op andere aspecten van het hostingpakket. Een site die veel bezoekers gaat trekken heeft nu eenmaal een groter, duurder pakket nodig dan een kleine site waar niet veel meer dan twee bezoekers tegelijk op te vinden zullen zijn. Gebruik je voor een drukke site een te klein pakket, maak je de kans op problemen en downtime alleen maar groter.

Related Posts

Moderne keyboards

Inhoud Moderne keyboardsWelke keyboards zijn er?Eigenschappen van de Casio keyboards Eigenschappen van het Yamaha keyboard Moderne keyboards Ben…