Dark Light

Wanneer je gaat ondernemen, is het waarschijnlijk niet de eerste gedachte om dat duurzaam te doen. Toch is het verstandig om na te denken waar jij op kunt besparen. Zo draag jij meteen een beetje bij aan het milieu, maar je helpt er natuurlijk ook jezelf mee. Bovendien bespaar je met duurzaam ondernemen een boel geld. Je kunt bijvoorbeeld een auto te leasen op basis van financial lease. Hieronder zetten wij een aantal tips op een rij om duurzaam te ondernemen.

1 Sluipverbruik

Waarschijnlijk brandt bij jou thuis meestal het rode lampje van de televisie. We denken dan dat-ie uitstaat, maar in werkelijkheid verbruikt jouw televisie nog steeds stroom. Dit soort zaken worden ook wel sluipverbruik genoemd. Het is daarom aan te raden om in jouw kantoor alle lichten en apparaten uit te doen voordat je vertrekt. Je kunt bijvoorbeeld een stekkerdoos gebruiken met een aan-uitknop, zodat jij zeker weet dat jouw apparaten niet aan blijven staan. Het bedrag van sluipverbruik kan namelijk hoog oplopen. Dat is natuurlijk erg zonde.

2 Autogebruik

Wanneer je een bedrijfswagen op het oog hebt, kun je ervoor kiezen om deze te leasen. Een bedrijfswagen leasen is eenvoudig en op het eerste moment goedkoper. Met een financial leasecontract ben je economisch gezien de eigenaar van het voertuig en je betaalt maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij. Over het algemeen zijn de leaseauto’s vrij nieuw. Dat betekent dat deze auto’s meestal zuiniger zijn, minder uitstoot hebben en dus ook duurzamer zijn. Lease jij al een auto?

3 Groene energie

Een goede stap is om jouw grijze energie in te wisselen voor groene energie. Deze groene energie wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen, bijvoorbeeld door zon, wind of water. Kies daarom voor bijvoorbeeld zonnepanelen voor op jouw kantoorpand. Bovendien kun je de benzineauto inruilen voor een elektrische auto. Dit is niet alleen duurzamer, het bespaart jou ook op de brandstofkosten. Vooral wanneer je een laadpaal bij huis hebt. Een elektrische occasion lease je al eenvoudig via internet.

4 Scheid het afval

Waar we thuis de GFT-, papier-, plastic- en restafvalcontainer al gebruiken, zien we dat op het werk minder. Als duurzame ondernemer kun je hier natuurlijk wel een stokje voor steken. Zo kun je ook op jouw werk beginnen met het scheiden van afval. Door het scheiden van afval draag jij jouw steentje bij aan een beter milieu en daarvoor ben jij goed op weg om duurzaam te ondernemen.

5 Alle kleine beetjes helpen

Nadat je de vier tips hebt doorgenomen, zijn er nog een aantal kleine zaken waar je op kunt letten tijdens het duurzaam ondernemen. Zo kun je gebruikmaken van waterbesparende toiletten, lampen vervangen door spaarlampen en koop apparaten voor op kantoor die energiezuinig zijn. Hiervoor kun je het energielabel checken.

Related Posts