Dark Light

De voor- en nadelen van een pvc-vloer

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in jouw woning heb je ongetwijfeld de pvc-vloer al voorbij zien komen. Sommige mensen zijn hier erg enthousiast over en anderen wat minder. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van deze vloer? Lees dan verder!

Voordelen

Een pvc-vloer gaat erg lang mee, omdat het een sterk materiaal is. Er zit een bescherming laag op, waardoor er weinig beschadigingen zullen ontstaan. Komen er toch beschadigingen in de vloer? Dan kun je makkelijk een deel van de vloer vervangen, in plaats van de hele vloer. Daarnaast is een pvc-vloer erg geschikt voor als je vloerverwarming hebt. Afhankelijk van de lijm, zal deze vloer niet beschadigen bij hoge tempraturen. Ook staan pvc vloeren bekend om de hoeveelheid geluid dat de vloer tegenhoudt. Als je onderburen hebt of in een tussenwoning woont, is het dus erg prettig om een PVC-vloer te hebben.

Nadelen

Naast de vele voordelen zijn er ook een paar nadelen. Als je een PVC-vloer aanschaft is het belangrijk om rekening te houden met de prijs. Een PVC-vloer is namelijk een stuk duurder dan een laminaatvloer. Als je een klein budget hebt is een laminaatvloer dus geschikter. Ook is het goed om te weten dat PVC alleen gelegd kan worden als de basisvloer geëgaliseerd is. Doordat een PVC-vloer erg dun is, is de kans groot dat je de hoogte verschillen in de ondergrond uiteindelijk gaat zien.

Is het iets voor jou?

Nu je weet wat de voor en nadelen zijn is het tijd om te bedenken of het iets voor bij jou in huis is. Wil je meer weten of inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Stile Floors. Zij bieden een goedkope pvc vloer, maar ook houten of laminaat vloeren. Heb je een mooie vloer gevonden en wil je er informatie over? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren. 

Related Posts