Dark Light

Wist je dat je veel kunt besparen als je ieder jaar overstapt van energieleverancier? Veel energieleveranciers stunten met welkomstkortingen en aanbiedingen. De bedoeling hiervan is dat de energieleverancier als aantrekkelijk wordt gezien door de consument, waardoor mensen gaan overstappen. Dit kan jou een hoop besparen. Ben jij al overgestapt?

Eenvoudiger dan je denkt

Als jij nog nooit bent overgestapt, is de kans groot dat je bij een andere energieleverancier een stuk voordeliger uit bent. Wellicht vind je overstappen te veel gedoe of ben je bang dat het misgaat. Toch is het overstappen van energieleverancier eenvoudiger dan je denkt. Je kunt simpelweg de energie vergelijken van verschillende aanbieders. Houd de jaarafrekening bij de hand en vul dit in bij een energievergelijker. Kies voor de goedkoopste energieleverancier en kies het contract dat bij jou past. Let wel op de looptijd van het contract en het soort contract.

Welkomstkorting

Zoals net al werd benoemd, is de kans groot dat je een stuk voordeliger uit bent als je nog nooit bent overgestapt. Je krijgt namelijk tijdens de overstap een welkomstkorting. Vooral bij contracten van een jaar is de welkomstkorting voordelig. Als je kiest voor een eenjarig contract, kun je elk jaar overstappen van energieleverancier en dus elk jaar profiteren van de welkomstkorting. Wanneer je kiest voor een driejarig contract, moet je de welkomstkorting verdelen over die drie jaar. Het is overigens belangrijk om te benoemen dat deze welkomstkorting meestal wordt gegeven bij vaste energiecontracten.

Naast een welkomstkorting krijg je van sommige energieleveranciers een cadeau. Dat klinkt aantrekkelijk, maar in de praktijk blijkt dat jij als consument hierdoor meer gaat betalen. Feitelijk gezien betaal je dus voor jouw eigen cadeau. Daarom kun je beter kiezen voor een contract waarbij je korting krijgt.

Korte contracten

Veel consumenten denken dat het afsluiten van lange contracten een stuk goedkoper is. Toch is dat niet helemaal waar. Als je gaat overstappen van energie, kun je het beste kiezen voor een kort contract met vaste tarieven omdat je dan te maken krijgt met de welkomstkorting. Ook al lijkt een langer contract bij de eerste oogopslag goedkoper, toch is een kort contract met welkomstkorting in verhouding vaak wat voordeliger.

Opzegvergoeding

Veel mensen denken dat ze standaard een opzegvergoeding moeten betalen wanneer ze gaan overstappen. Echter, is dit afhankelijk van het soort contract en de einddatum van jouw huidige energiecontract. Het beste moment om over te stappen is acht weken voor de einddatum van het huidige contract. Als de einddatum nog ver in de toekomst ligt, moet je wel opzegvergoeding betalen. Check dus voor het overstappen wanneer jouw huidige contract afloopt.

Related Posts