Dark Light

Iedere televisie is voorzien van ingebouwde boxen. Hierdoor zie je niet alleen beeld als je jouw tv aanzet, maar hoor je ook geluid. Sommige mensen nemen genoegen met het geluid dat uit hun televisie komt. Toch laat de kwaliteit van het geluid van een tv vaak te wensen over. Daarom staat er in menig huishouden tegenwoordig een soundbar of een ander audioapparaat om het geluid op af te spelen. Om het geluid via dit apparaat af te kunnen spelen, verbind je het apparaat met jouw televisie. Hiervoor gebruik je een kabel. Wij raden je aan om een digitale audiokabel te kiezen. In deze tekst lichten wij het belang van deze kabel toe.

Hoogwaardig geluid

De voornaamste reden om een digitale audiokabel te gebruiken, is omdat je met zo’n kabel verzekerd bent van hoogwaardig geluid. Speel je het geluid al jaren af op jouw televisie? Dan ben je mogelijk al tevreden met dit geluid. Die kans is een stuk groter als je een relatief nieuwe televisie hebt. De ingebouwde geluidsinstallaties zijn de laatste jaren namelijk alleen maar beter geworden. Toch laat de kwaliteit van het geluid van de televisie te wensen over wanneer we dit vergelijken met het geluid dat een soundbar of ander audioapparaat produceert. Dit is overigens alleen het geval als je het apparaat middels een digitale audiokabel verbindt met jouw televisie. Als je dit doet, ben je verzekerd van een hoogwaardig geluid.

Verschillende soorten digitale audiokabels

Ben je op zoek naar een digitale audiokabel? Dan ontdek je al snel dat je uit verschillende kabels kunt kiezen. De kans is groot dat je vooral optische kabels en HDMI kabels tegenkomt. Om jou te helpen een weloverwogen keuze te maken, lichten we beide digitale audiokabels hieronder kort uit.

– Optische kabel

Een optische kabel is in staat om een digitaal audiosignaal te versturen. Zo’n kabel ondersteunt Dolby Digital. Bij een optische kabel wordt het geluid verzonden via led-signalen en niet via elektrische signalen. Grote voordeel hiervan is dat je niet langer bang hoeft te zijn voor een elektromagnetische storing. Als je een coaxiale kabel gebruikt, kun je wel te maken krijgen met zo’n storing. Nadeel van een optische kabel is dat hij alleen geluid verstuurt. Als je ook beeld wilt verzenden, heb je een extra kabel nodig.

– HDMI kabel

Net als een optische kabel verstuurt een HDMI kabel eveneens digitale audiosignalen. Toch zijn er grote verschillen tussen de twee kabels. Zo ondersteunt een HDMI kabel bijvoorbeeld niet alleen Dolby Digital, maar ook Dolby True HD en DTS-HD Master Audio. Hierdoor ben je met een HDMI kabel verzekerd van een beter geluid. Bovendien heb je meer opties dan met een optische kabel. Tot slot kan een HDMI kabel niet alleen geluid verzenden, maar ook beeld. Hierdoor hoef je maar één kabel te gebruiken.

Digitale audiokabel aansluiten op een oude televisie

Wil je een laptop aansluiten op de televisie, maar heeft jouw laptop geen HDMI ingang? Denk dan niet dat dit niet mogelijk is. Nee, want je kunt namelijk een DVI naar HDMI gebruiken om de twee apparaten met elkaar te verbinden. Op deze manier kun je het beeld van jouw laptop toch afspelen op de televisie. Voordat je zo’n kabel koopt, moet je weten dat deze alleen beeld kan verzenden. Wil je ook geluid van jouw laptop via de televisie of een audioapparaat afspelen? Dan moet je hier een extra kabel voor kopen. Een tulp stekker of een AUX kabel biedt in dat geval mogelijk uitkomst.

Related Posts

Moderne keyboards

Inhoud Moderne keyboardsWelke keyboards zijn er?Eigenschappen van de Casio keyboards Eigenschappen van het Yamaha keyboard Moderne keyboards Ben…