Dark Light

Wist jij dat de mensen in de Middeleeuwen een poepemmer gebruikten en deze op straat gooiden? Of dat deze mensen iedere dag dronken waren omdat bier veilig was? Een van de twee is een fabel. In de Middeleeuwen gebruikten mensen wel degelijk een poepemmer, waarvan de inhoud later uit het raam gegooid werd. Niet zo vreemd dat er toen veel meer ziektes de kop op staken en de pest vrij spel kreeg. De persoonlijke hygiëne was echter wel goed. Er waren namelijk openbare badhuizen, die druk bezocht werden door alle lagen van de bevolking.

Feiten en fabels in iedere eeuw

Het bier was leuk om te geloven. Toch is het een fabel. Het klopt dat mensen in de Middeleeuwen bier dronken en dat er ook niet gekeken werd naar leeftijd. Dit bier was echter anders dan we het gewend zijn. Het had een laag alcoholpercentage. Het water in de Middeleeuwen was niet veilig genoeg voor consumptie. Door naar het heden. Want weet je ook hoe het vogeltje van Twitter heet? Deze heet Larry. En een ander feitje over vogels: vogels plassen niet. Het enige goedje dat je tegen gaat komen is de vogelpoep op jouw bezittingen.

Verschillende angsten uitgelegd

Angsten worden ook al langere tijd uitgedrukt met speciale benamingen. De meeste hiervan gaan al terug naar een aantal eeuwen geleden. Er zijn echter wel een aantal opvallende namen tussen. Anatidaephobia is bijvoorbeeld dat je bang bent dat een eend naar je staart, Arachibutyrofobie geeft aan dat je bang bent voor pindakaas aan jouw gehemelte en nomofobie is de angst dat je geen bereik hebt op jouw telefoon. En is de straling van jouw telefoon nou echt de boosdoener van veel ziektes? Nee. De straling is wel schadelijk voor de gezondheid, maar kan geen virussen overbrengen.

Laat een reactie achter
Related Posts