Dark Light

Hier moet jij aan denken bij het kiezen van de juiste eettafel

De eettafel is misschien wel de meest gebruikte plek in het huis. Er wordt gegeten, gewerkt, huiswerk gemaakt, spelletjes gespeeld en nog veel meer. Het kan dus zijn dat jouw eettafel een keer aan vervanging toe is of dat je er simpel weg op uit gekeken bent. Hier lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een eettafel.

De juiste hoogte bepalen

Bij het kiezen van de juiste eettafel, is het belangrijk dat je er rekening mee houdt of je eetkamerstoelen armleuningen hebben. Waar mensen vroeger vaak gingen voor stoelen zonder leuningen, kiezen mensen nu steeds vaker voor stoelen met armleuningen. Meet van te voren de hoogte van de stoelen, zodat je zeker weet dat ze er onder passen. De hoogte van de tafel is ook afhankelijk van de lengte van de personen die er aan zullen gaan zitten.

Voor personen met de lengte 175 cm tot 190 cm wordt een tafel hoogte van 78 cm aangeraden. Voor personen onder 175 cm kan de tafel uiteraard lager zijn en voor personen boven de 190 cm kan het juist wat hoger.

De lengte van de tafel

Om de lengte van de tafel te bepalen houdt je rekening met ongeveer 60 cm per zitplaats. Houdt hierbij ook rekening met de pootdikte van de tafel. Het is ook handig om rekening te houden met loopruimte om de tafel heen, we raden aan om hiervoor 1 m te rekenen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet een hele grote eettafel nodig hebt, maar dat je wel de mogelijkheid wil hebben om hem te verlengen als er mensen over de vloer komen. Je kunt dan het beste kiezen voor een tafel met een aanzetblad. Je verlengt hier heel makkelijk je tafel mee.

Kies de juiste stijl

Als het aankomt op stijl dan is er enorm veel keuze. Kijk bijvoorbeeld is naar een eettafel van Sfeer.nl. Zij hebben een groot assortiment en dus veel keuze. Van eikenhoutentafels tot teakhout en van landelijk tot luxueus, ze hebben het allemaal. Kijk voor meer informatie op Sfeer.nl

Related Posts