Dark Light

Moderne keyboards

Ben jij dol op piano spelen, maar biedt jouw huis geen ruimte voor een piano? Dan is een keyboard een goede oplossing. Keyboards kun je ook nog eens meer mee dan alleen spelen! Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van muziek. Ben jij benieuwd of een keyboard iets voor jou is? Lees dan deze blog verder.

Welke keyboards zijn er?

Er zijn behoorlijk veel verschillende keyboards. Om het overzichtelijk te houden voor jou als lezer zetten we de populairste keyboards op een rijtje. Een van de grootste producenten van keyboards is het Japanse bedrijf Casio. Zij bieden veel verschillende soorten keyboards aan, ieder met andere eigenschappen. De Casio CTK-1200 en Casio CTK-1500 zijn vrijwel de meest populaire keyboards op de markt. Yamaha, produceert ook keyboards. Hun bekendste model is de Yamaha EZ-220. Deze is een stuk duurder dan de eerder beschreven opties van Casio, maar biedt de gebruiker ook veel meer mogelijkheden. Dus voor de toekomstige DJ of producer is dit keyboard ideaal.

Eigenschappen van de Casio keyboards

De hierboven beschreven keyboards van Casio zijn uitgerust met 61 toetsen. Dit zijn er minder dan op een echte piano. Voor de beginnende speler kan dit fijn zijn. Bij deze keyboards komt ook een ingebouwde led module. Wederom handig als je net begint met spelen. Het grootste voordeel is dat deze keyboards op batterij basis werken. Hierdoor hoef je niet bij een stopcontact in de buurt te zijn om te kunnen spelen. 

Eigenschappen van het Yamaha keyboard

Dit keyboard heeft ook 61 toetsen. Deze toetsen zijn in tegenstelling tot de keyboards van Casio aanslaggevoelig. Hierdoor past het keyboard zelf de klank aan, afhankelijk van hoe hard jij de toets indrukt. Dit heeft meer weg van een echte piano. Het keyboard biedt ook een functie tot verlichte toetsen. Ben jij nog opzoek naar een keyboard? Kijk dan eens op de site van MaxiAxi. Zij bieden een ruim assortiment aan verschillende keyboards aan. De kans is dus groot dat er ook wat bij zit voor jou!

Related Posts