Dark Light

Iedereen moet zich veilig voelen in zijn of haar eigen huis. Veiligheid betekent voor iedereen weer wat anders. Het ene huishouden voelt zich al veilig met een dubbel slot, maar de ander wil ook camera’s rond het huis hangen. Er zijn veel manieren waarop je kan werken aan de woonveiligheid. Met de volgende drie tips kan je aan de slag voor een veiliger huis.

Veilige omgeving

We beginnen met een hele simpele, maar toch belangrijke tip. Wanneer jij je onveilig voelt in je huis als je alleen bent, dan is het goed om een veilige sfeer te creëren. Zet wat lampen aan, doe de gordijnen dicht en zet de tv aan. Wat geluid om je heen kan er vaak voor zorgen dat je je minder alleen of onveilig voelt in huis. Om voor meer privacy te zorgen, is het prettig als je de ramen goed kunt afschermen. Hang bijvoorbeeld overgordijnen, shutters of jaloezieën op. Shutters en jaloezieën hebben beide een fijne combinatie van privacy en lichtinval. Dit is handig voor als je overdag wel graag wat lichtinval wilt hebben in huis. Wil jij je liever volledig afsluiten? Dan zijn mooie verduisterende gordijnen goed voor in jouw huis. Ga je laat nog even snel de deur uit? Laat dan één lampje aanstaan. Dit wekt vaak de indruk dat er nog iemand thuis is, waardoor inbrekers minder snel toeslaan.

De slimme deurbel

De slimme deurbel is een fijne toevoeging aan het veilig maken van je huis. Je vervangt je huidige deurbel door deze slimme deurbel met geïntegreerde luidspreker, microfoon en camera met bewegingsdetectie. Hiermee kun je praten met iedereen die voor je deur staat, of je nou thuis bent of niet. De slimme deurbel informeert je via een app op je telefoon wanneer er iemand voor je deur staat en de beelden kijk je ook gemakkelijk terug via deze app. Het aantal meldingen, de gevoeligheid en de bewegingsdetectie kan je volledig zelf instellen naar wens.

Een slim slot

Wil je graag van sleutels af en je deuren slim maken? Met een slim slot vervang je de cilinder van het slot door een gemotoriseerde versie, waardoor je via een bijpassende app zelf kan bepalen wie je toegang geeft tot je woning. Via deze app kan je zelf bepalen wie er wel of niet inkomt en kan je iemand ook een beperkt tijdslot geven. Als je wilt weten wie er binnen is geweest, kijk je eenvoudig in het logboek van je app. De cilinders zijn goed beveiligd en de app is digitaal versleuteld waardoor jouw veiligheid gewaarborgd blijft.

Related Posts