Dark Light

Ruik je bij binnenkomst in jouw woning een sterke rioollucht? Dan mag je ervanuit gaan dat er iets mis is met de riolering. De riolering hoor je in huis immers niet te kunnen ruiken. Maar met welk soort rioleringsprobleem heb je te maken? En waar bevindt het probleem zich? Dit zijn vragen waar een rioolspecialist jou antwoord op kan geven.

Rioolreparatie en rioolontstopping

Rioolproblemen zijn vaak complex en vragen hierdoor om een deskundige oplossing. Een kleine verstopping van de afvoer kun je meestal zelf met een ontstopper verhelpen. Maar in de meeste gevallen zijn rioleringsproblemen heel complex. In dat geval helpt een simpele ontstopper dan ook niet. De hulp van professionele rioolspecialisten van ontstoppingsbedrijf Utrecht is dan wenselijk. Zij kunnen jou met hun kwalitatief hoogwaardige materieel en uitgebreide kennis snel en vakkundig helpen. Maar een verstopping is niet altijd de oorzaak van een sterke rioollucht in huis. De overlast kan namelijk ook veroorzaakt worden door een kapotte leiding. Ook in dat geval kunnen de rioolspecialisten jou helpen met een vakkundige rioolreparatie.

Voorkom een verstopte afvoer

Wanneer je kampt met rioleringsproblemen is het prettig als een professional snel een oplossing kan bieden. De overlast van een rioolprobleem is immers vaak groot. Maar het zou uiteraard nog veel fijner zijn als je helemaal geen last krijgt van rioleringsproblemen. Het volledig voorkomen van een rioleringsprobleem is simpelweg onmogelijk. Een leiding kan immers kapot gaan. Maar een verstopping van de riolering is in veel gevallen wel te voorkomen. Spoel bijvoorbeeld geen etensresten door de gootsteen, maar deponeer deze in de prullenbak. Zo voorkom je dat er een ophoping van etensresten in de afvoer ontstaat. Dit geldt ook voor het doucheputje. Verwijder regelmatig haren en zeepresten uit het doucheputje. Hiermee verklein je de kans op een verstopte afvoer in de douche.

Wat zijn de gevolgen?

Is er onverhoopt toch een afvoer verstopt geraakt? Dan is het raadzaam deze zo snel mogelijk te laten ontstoppen. Wanneer je dit niet doet, kunnen de gevolgen erg vervelend zijn. Zo kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met rioolvliegjes. Deze kleine beestjes zijn klein van stuk en lijken hierdoor wellicht onschuldig. Maar ze vallen niet voor niets binnen de categorie ongedierte. Rioolvliegjes kunnen namelijk veel overlast veroorzaken. Deze beestjes vermenigvuldigen zich razendsnel waardoor je badkamer binnen een mum van tijd zwart ziet. Dit is niet alleen heel onprettig, maar ook onhygiënisch. Rioolvliegjes dragen allerlei bacteriën uit het riool met zich mee en zijn hierdoor schadelijk voor de gezondheid. Je wilt deze beestjes dus liever niet in huis hebben. Laat een verstopping, groot of klein, daarom altijd direct verhelpen.

Related Posts