Dark Light

Het maakt het leven een stuk eenvoudiger: slimme apparaten. Dit zijn apparaten die vaak vanaf een afstand te bedienen zijn en waarmee je er onder andere voor kunt zorgen dat je een minder hoge energierekening hebt. De apparaten worden op het netwerk aangesloten en vaak via WiFi of Bluetooth met elkaar gekoppeld. Handig, want jouw apparaten blijven het altijd doen als het netwerk stabiel is. Echter schuilen er ook een hoop gevaren in deze apparaten. Hier moet je jezelf van bewust zijn voordat je de apparaten in huis gaat halen.

Eenvoudig te hacken

Slimme apparaten werken dus op het een netwerk. Dit netwerk, vaak via internet, is gevoelig voor hackers. Jouw koelkast kan dus niet alleen door jezelf bestuurd worden, maar ook door derden. Je moet daarom goede beveiligingen op jouw netwerk zetten. Hackers en andere partijen kunnen op deze manier zien wanneer je thuis bent en er zelfs voor zorgen dat op onverwachte momenten de apparaten aanspringen. Met de juiste beveiliging zorg je er dus voor dat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Maar dan moet je dus wel weer extra geld uitgeven aan deze beveiliging om te kunnen genieten.

De besparing niet altijd gemaakt

Daarnaast zijn lang niet alle apparaten energiezuinig. Je kunt ze allemaal bedienen, waardoor je ook op het werk nog snel even die ene lamp uit kunt zetten of de verwarming lager kunt zetten. Echter moet je er wel weer rekening mee houden dat de apparaten voortdurend bezig zijn met het maken van een verbinding. Ze staan als het ware altijd aan. Je gaat dus wel iets besparen, maar nooit zoveel als je in eerste instantie gedacht had. Ook moet de app op jouw telefoon steeds verbinding maken. Niet goed voor de batterij en jouw abonnement.

Related Posts